YouTube i Instagram
28

Gledajte uživo online koncert Marka Louisa: Za ljepše karantinske dane

S.H.P.
Marko Louis zbog pandemije koronavirusa morao je odgoditi svoju turneju po regiji, ali se svojim fanovima odlučio odužiti online koncertom koji od 18 sati možete gledati na Markovom YouTube kanalu i Instagramu profilu.

Marko je zamolio svoje fanove da mu pišu u komentarima koje to pjesme žele čuti na ovoj svirci. Marko je koncert u Sarajevu trebao održati 13. marta u Brew Imperial Society.

"Pošto su svi koncerti otkazani riješio sam da održim jedan karantinski online koncert za vas i mene", napisao je Marko.

Svoju karijeru Marko je počeo u bendu Maraquya. Odrastao je u muzičkoj porodici i sin je legendarnog srbijanskog pjevača Louisa.

U solu karijeru uplovio je 2015. godine kada je objavio svoj prvi singl "Shine on me".

Neke od najljepših pjesama Marko je snimio s našim najboljim interpretatorom modernog sevdaha Božom Vrećom, a jednako poznati i slušani su i njegovi dueti s grupom Helem Nejse.

"Stalno sam u Sarajevu. Svaka dva do tri mjeseca sam tu. Volim ovaj grad. Tu imam drage prijatelje. Svaki slobodan trenutak iskoristim da dođem ovdje, ili da odmorim ili da snimim nešto. Tu je i Mašina porodica. Stalno obilazim neka nova mjesta i nikada ne mirujem. Više se ne osjećam kao turista u ovom gradu već kao da sam dio njega", rekao je Marko u nedavnom intervjuu za portal Klix.ba.

Prošlog mjeseca Marko se odlučio na jedan krajnje neobičan muzički spoj koji je iznenadio sve njegove fanove. Prelijepu ljubavnu baladu "Kraj" snimio je sa svojom kolegicom Lenom Kovačević.