Pjesmu prati i spot
54

Divlje jagode i Žanil Tataj obradili hit "Sama si" iz 1983. godine

M. A.
Divlje jagode su zajedno sa svojim nekadašnjim pjevačem Žanilom Tatajem Žakom, koji je s grupom nastupao 90-ih godina, odlučili svoje fanove posljednjeg dana septembra obradovati hit singlom grupe iz 1983. godine naziva "Sama si".

Ova pjesma se našla na četvrtom studijskom albumu benda Divlje jagode "Čarobnjaci", koji je premijerno predstavljen prije 36 godina i na kojem su se našli singlovi poput "Morison", "Đavolji grad" i "Pepeljuga".

Tekst pjesme je djelo tadašnjeg pjevača Divljih jagoda Alena Islamovića, dok je za muziku bio zadužen gitarista i osnivač sastava Sead Zele Lipovača. Obrada pjesme je snimana u studiju Šišmiš u Zagrebu.

U spotu, koji je režirao Pukovnik Dabrov, pojavljuje se Kristina Stanić, hrvatska glumica, a na kompletnoj produkciji spota radila je ekipa RetroMetro & JohnDoe producentske kuće.

Podsjećamo, Zele i ekipa i ranije su objavili nekoliko obrada svojih hitova iz prošlosti, a najzapaženija je svakako obrada pjesme "Zauvijek tvoj" koju je ponovo otpjevao Mladen Vojičić Tifa.