Nakon 20 godina
5

Dino Merlin 25. novembra nastupa u Beogradu

Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Nakon više od 20 godina pauze, jedna od najvećih bh. muzičkih zvijezda, Dino Merlin nastupit će u Beogradu.

Dugoočekivani koncert našeg najpoznatijeg kantautora održat će se 25. novembra u beogradskoj Areni.

Nakon što je na ovogodišnjem Eurosongu sa pjesmom "Love in Rewind" osvojio visoko šesto mjesto, u čemu je bio podržan i od glasača iz Srbije koji su mu dali "dvanaesticu", Dino Merlin će se i na ovaj način, kao što je obećao, odužiti svojim fanovima.

Svjestan da za njegov koncert u Beogradu već odavno vlada ogromno interesovanje, Dino Merlin konačno je u prilici da potvrdi datum svog susreta sa beogradskom publikom.

"Uzbuđen sam i sretan što ću nakon dvadeset godina ponovo vidjeti Beograd. U međuvremenu su u Srbiji stasale nove generacije mojih fanova, a svi oni, kao i moja stara vjerna publika koja me prati još od vremena grupe Merlin, odavno žele da se ovaj koncert desi. Dolazim njima, kao i svima drugima koji će te večeri sa mnom podijeliti moje najveće hitove“ kazao je Dino Merlin u izjavi za medije.

Karijeru Dine Merlina obilježile su antologijske pjesme, od kojih će mnoge biti izvedene i u beogradskoj Areni. Uz hitove sa aktuelnog albuma "Ispočetka", bit će to retrospektiva njegovog dugogodišnjeg stvaralaštva. Publici u Beogradu Dino Merlin će izvesti i neke pjesme koje će se naći na njegovom novom albumu.

Karte za ovaj veliki muzički spektakl se mogu kupiti od ponedeljka 10.10. od 10 sati na blagajni beogradske Arene.