Muzika
1

Dino, Maya, Aida, Edvin, Nermin i Mahir na sceni u Düsseldorfu

Sarajevo-x.com
Dino Merlin sa svojim saradnicima svakodnevno obavlja intenzivne pripreme za nastup na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Eurovizije, čiji je domaćin Njemačka. Pjesma "Love in Rewind" bit će izvedena pod rednim brojem 1 u drugom polufinalu Eurosonga u četvrtak 12. maja, te ukoliko se plasira u prvih deset, u finalu Eurosonga u subotu 14. maja.

Početkom ovog mjeseca objavljen je sastav bh. tima koji će pjesmu "Love in Rewind" izvesti na sceni Düsseldorf Arene. Pored bh. predstavnika i autora pjesme Dine Merlina, na nastupu će učestvovati još pet muzičara:

Maya Sar - klaviristica i prateći vokal. Maja je rođena u Tuzli, a diplomirala na muzičkoj akademiji u Sarajevu, na odsjeku za klavir. Kao članica bh. tima nastupala je na Eurosongu 2004. u Istanbulu. Stalna je saradnica Dine Merlina od 2004. godine, a u posljednje vrijeme zapažena je i kao kantautorica.

Aida Mušanović – prateći vokal. Aida je rođena u Goraždu, a klavir je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, kao najbolji student generacije, dok je godinu dana kasnije završila i master studij. Od 2003. godine profesionalno se bavi pjevanjem. Aida je kao prateći vokal učestvovala na Eurosongu 2008. u Beogradu, a ovo je njena prva saradnja sa Dinom Merlinom.

Edvin Hadžić – kontrabasist i prateći vokal. Još kao trinaestogodišnjak u svojoj rodnoj Tuzli počeo je svirati bas. Studirao je u Grazu u Austriji gdje je surađivao sa brojnim jazz, blues i funk muzičarima. Živi i svira u Sarajevu, a kao prateći vokal nastupio je na Eurosongu 2010. u Oslu.

Nermin Puškar – prateći vokal. Odrastao je u Bihaću, gdje je još u tinejdžerskim danima pjevao i svirao u rock bendovima. Studirao je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a kao frontmen grupe Knock Out djelovao je do 2003. Prepoznat je kao vrhunski vokal, a može se pohvaliti iskustvima polju klasične muzike, mjuzikla i rocka. Kao kantautor je objavio jedan solistički album, a njegove pjesme izvode pjevači u Hrvatskoj i Sloveniji. Trenutno živi i djeluje u Ljubljani.

Mahir BeatHouse – rođen je u Sarajevu gdje je 1989. započeo karijeru kao DJ. Tokom devedesetih imao je svoj bend, a od 2000. godine je stalni saradnik Dine Merlina kao DJ, aranžer, koproducent i MC.

Šestočlanu muzičku ekipu očekuje intenzivan raspored tokom aprila. Nakon nastupa na TV Slovenije, najavljena su gostovanja u Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, Danskoj i Švedskoj, saopšteno je iz BH Eurosong tima.