Detalji iz života
1

Demi Lovato u spotu za singl "Dancing with the Devil" ponovo proživljava trenutke predoziranja

N. C.
Demi Lovato u novom spotu za singl "Dancing with the Devil" ekranizira trenutke iz svog života, a koji se odnose na dan kada se predozirala.

U videu, koji je premijerno prikazan u petak, pjevačica ponovno proživljava trenutke njenog skoro fatalnog predoziranja 2018. godine. Može se vidjeti kako se zabavlja u baru, a zatim je prevoze na kolicima i u nesvijesti leži u bolničkom krevetu, a okružuju je tri žene, koje vjerovatno predstavljaju majku Diannu De La Garzu i dvije sestre Dallas i Madison.

Kroz scene, Lovato ostaje vjerna detaljima iz stvarnog događaja, od kose do šminke. Čak nosi zelenu jaknu sličnu onoj koju je nosila u noći predoziranja.

Američka pop zvijezda je 2018. godine prebačena u bolnicu nakon što je pronađena bez svijesti u svom domu u Los Angelesu, šest godina nakon liječenja od ovisnosti o alkoholu i drogama.

U dokumentarnom filmu iz 2017. godine govorila je o zloupotrebi droga tokom svojih tinejdžerskih godina, a 2018. godine Lovato je objavila pjesmu pod naslovom "Sober", u kojoj govori da se nakon šest godina vratila opijatima. Mjesec dana kasnije, američki mediji objavili su vijest o njenom predoziranju.