Muzika
0

Damir Avdić promovira novi album koncertom u Undergroundu

Klix.ba
Gitarista, pjesnik i performer Damir Avdić promovisat će svoj novi studijski album "Human Reich" 30. oktobra 2013. u klubu Underground u sarajevu.

Iako je koncert prvobitno bio zakazan za 31. oktobar, pomjeren je dan ranije zbog tradicionalnog Halloween maskenbala koji će se održati tog dana u klubu Underground.

"Human Reich" je objavio Kapital Rekord, Damirova izdavačka kuća koja stoji i iza prethodnog albuma "Mein Kapital". Album se može poslušati i skinuti na Damirovom Bandcampu, besplatno ili po cijeni koju sami odredite.

Nekadašnji vokal tuzlanske rock’n'roll grupe "Rupa u zidu", od 2004. godine, kada je izašao njegov debitantski album "…od trnja i žaoka", nastupa sam svirajući Gibson gitaru prikopčanu na Marshall pojačalo.

"Human Reich" je njegov peti album, nasljednik albuma "…od trnja i žaoka", "Mrtvi su mrtvi", "Život je raj" i "Mein Kapital". Također, glumi u predstavi "Most na krvi", autor je muzike za više pozorišnih predstava, nekoliko dokumentarnih filmova i igrani film "Arheo".

Objavljene su mu i četiri knjige: "Na krvi ćuprija", "Enter džehenem", "Tiket za revoluciju", kao i zbirka pjesama "Kuda sestro". Sarajevski koncert organiziraju BHxHC Booking i SMF Promotions.

Cijena ulaznice je 8 KM.