Sa bendom Silk Sonic
5

Bruno Mars moli organizatore Grammya za dopuštenje da nastupi na dodjeli

N. O.
Bend Silk Sonic (Foto: Twitter)
Bend Silk Sonic (Foto: Twitter)
Nakon što su organizatori Grammya objavili spisak muzičara koji će nastupiti na dodjeli, pjevač Bruno Mars je na Twitteru napisao molbu da njegov bend Silk Sonic postane "last minute" dodatak listi izvođača.

Mars je ranije ovog mjeseca objavio da su se on i Anderson .Paak udružili i formirali bend naziva Silk Sonic. Njihov debitantski singl "Leave the Door Open", koji će se pojaviti na predstojećem zajedničkom albumu dvojca, premijerno je prikazan u petak.

Nakon što su organizatori dodjele nagrada Grammy objavili listu muzičara koji će nastupiti na predstojećoj dodjeli nagrada - s imenima među kojima su: Taylor Swift, Billie Eilish, Megan Thee Stallion i John Mayer - Mars se oglasio na Twitteru i zatražio od njih da spisak dopune.

"Dragi Grammy, ako u svojim srcima možete da dopustite da dva muzičara bez posla nastupaju na vašoj dodjeli, zaista bismo to cijenili", napisao je Mars u otvorenom pismu na Twitteru.

Pjevač je u Tweetu obećao da će Silk Sonic slijediti sve sigurnosne protokole, pa se i našalio da su spremni ići na audiciju. Dodao je da "neko vrijeme nisu mogli nastupiti" i da "samo žele pjevati".

Mars je uvjeravao organizatore da će uraditi "onoliko COVID testova koliko treba".

Također je pokrenut i hashtag #LetSilkSonicThrive koji u prevodu znači "pustite Silk Sonic da napreduje", a koji broji više od 17 miliona postova u kojima fanovi pjevača pružaju podršku njegovoj inicijativi za nastup na dodjeli.

Dodjela Grammy nagrada održat će se u nedjelju, a do sada se organizatori nisu oglašavali vezano za Marsovu molbu.