"Po ladu, po zaladu"
42

Božo Vrećo objavio obradu crnogorske pjesme: Bajkovita metamorfoza čovjeka u gavrana

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Božo Vrećo je danas objavio spot za novu pjesmu "Po ladu, po zaladu" koji je snimao u Crnoj Gori.

"Snimati pjesmu 'Po ladu po zaladu' na Skadarskom vilinskom jezeru na prostoru vjekovnog Žabljaka Crnojevića za mene je bilo poput otkrovenja i sna. Ta bajkovita metamorfoza čovjeka u gavrana, ljubav koja se nadigrava i plamti između dvoje zaljubljenih u sevdaholikom ašiku preslikala se kroz moj redateljski vizual i zamisao baš poput nekog magnovenja. Scene sa divljim konjima koji tamo žive i gospodare tim prostranstvom, nadrealna priroda samog magičnog jezera i lopoča koji ga kite ma gdje da pogledaš naokolo bila je idealna kulisa za moju zamisao spoja tradicije, mitologije, mistike i avangardnog, oslobođenog i probuđenog iskonskog u nama", između ostalog je naveo.

Produkciju i montažu radili su Indir Merdanović i Božo Vrećo. Snimatelj je bio Indir Merdanović, a mix je završen u Down There Studiju u Beogradu.

Bh. interpretator sevdalinki se zahvalio i ostalim ljudima koji su učestvovali u snimanju ovog spota, među kojima su Boban Stanić, Sandra Marković, Luka Ćosović, Ivan Popović i Vlatko Đorđević. Napisao je da je svako na svoj način doprinio priči te da oni dolaze iz različitih krajeva Crne Gore - Kolašina, Cetinja, Nikšića i Podgorice.

"Ta sinergija običajnog i autentičnog i mističnog se perfektno oslikavala na njihovim licima i karakteru u skladu sa najljepšim crnogorskim nošnjama koje ostavljaju bez daha", dodao je Vrećo.