U Domu mladih
251

Bombaj štampa priredila nezaboravnu noć u Sarajevu, publika uživala u starim hitovima

N. C.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Bombaj štampa priredila je noć za pamćenje sarajevskoj pubilici u prepunom Domu mladih u Sarajevu.

Kao uvod u novogodišnju noć, Bombaj štampa je večeras u Domu mladih uz energičnu atmosferu pozdravila Sarajlije i preipremila ih za najluđu noć.

Branko Đurić Đuro, Nedim Babović, Ernie Mendillo i Dragan Bajić priredili su nezaboravan koncert Sarajlijama. Starije generacije prisjetile su se svoje mladosti uz pjesme Bombaj štampe, a prostor Doma mladih je upotpunio nostalgičnu večer.


U intervju za Klix.ba pjevač Bombaj štampe Đuro istakao je koliko mu je važan bend i muzika te najavio novi album.

"Sada ozbiljno spremamo novu ploču, koju smo dugo obećavali. Izdali smo tri - četiri singla, koji će se naći na toj ploči, a, naravno, imamo i nove pjesme, kojeg Nedo i ja spremamo. Početkom godine ćemo s bendom napraviti aranžmane i nakon toga će definitivno izaći nova ploča", rekao je Đuro.

Bombaj štampa je posljednji album izdala "Neka DJ odmah dole CJ" objavila prije čak 12 godina te publika željno iščekuje novi album.

Naime, u sklopu manifestacije "Zimske čarolije" bit će održana dva koncerta u Domu mladih. Prvi noć prije nove godine, tačnije 30. decembra, kada nastupa Bombaj štampa, a drugi koncert je 1. januara kada će sarajevski publiku uveseljavati grupa TBF.