Ispričao anegdotu
73

Đuro o korektnosti na snimanjima: "U ekipi uvijek mora biti neko od LGBTUVZŽEFGH"

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Branko Đurić Đuro je tokom gostovanja u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na K1 otkrio šta misli o korektnosti koja je zastupljena na snimanjima filmova, serija i slično.

"Snimao sam za Apple TV seriju 'Slow Horses', možda si gledao. Garry Oldman igra. Korektnost uvijek mora biti u ekipi - neko od LGBTUVZŽEFGH, jedan tamnoputi... Jedan je tip iz Nigerije, tako izgleda i strašno je simpatičan. Sve vrijeme se sa njim družim. Međutim, imao sam komplikovanu scenu i tamo su svi oprezni oko toga da nekoga ne uvrijede. Imao sam napornu scenu. Igrao sam šah, nisam mogao da zapamtim i rekao sam: 'Dajte mi nešto slatko da pojedem da mi se digne šećer.' Donesu mi neke bombone i naprave pauzu. Ja ustanem, otvorim one bombone i taj crnac je pored mene", započeo je.

@alosna.sova

♬ original sound - Žalosna Sova

Dodao je kako je prvo njega ponudio. Izvukao je bombonu koja je bila u obliku banane.

"Čitava ekipa pogleda njega pa mene. Gledali su kako ću ja reagirati, kako će on reagirati... To su ozbiljne stvari. Dao sam mu bananu i to žutu. Ja se brzo snalazim. Vidim da ima još nešto drugo unutra. Kažem mu: 'Uzmi još jednu' ne bi li izvukao nešto drugo. On izvuče majmuna. Ja kažem: 'Hapsite me, je*i ga.' Srećom, tip je bio takav. Mogao je samo dići obrvu i reći: 'Zašto si mi dao bananu?'. Ja bih vjerovatno otišao iz tog projekta", ispričao je.

Pored Đure i Garryja Oldmana, u snimanju serije "Slow Horses" su učestvovali i Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Christopher Young i drugi. Prva epizoda je na spomenutom streaming servisu objavljena u aprilu 2022. godine.