Koncerti u maju
0

Bombaj štampa, Majke, SMF i TBF u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Do kraja mjeseca maja u Sarajevu, te u Mostaru održaće se niz muzičkih događaja koje svakako ne treba propustiti. Dovoljno je spomenuti da u maju u Sarajevu nastupaju velika muzička imena u regiji kao što su Disciplin A Kitschme, Letu štuke, Majke, te legendrana Bombaj štampa.

Već večeras, 15. maja, u sarajevskom klubu AG nastupiće legendarna beogradska grupa SMF uz podršku domaćeg benda Dozer.

Također, splitski hip-hop bend TBF nastupa večeras, 15. maja u Clubu Coloseum sa početkom od 22 sata. The Beat Fleet, poznatiji kao TBF nastao je 1990. godine u Splitu, a band čine karizmatični pjevač Mladen Badovinac, te Luka Barbić, Aleksandar Antić, Ognjen Pavlović i Nikša Mandalinić.

Večeras će u Mostaru biti održan koncert beogradske grupe Disciplin A Kitschme, u prostorijama OKC Abrašević. Domaćoj je publici suvišno pričati o značaju Discipline, treba reći da je bend tokom prvih deset godina postojanja izdao sedam albuma i nastupao konstantno širom stare Jugoslavije, Austrije i Italije. Frontmen Koja, koji je stekao status legende najviše zbog upotrebe basa kao glavnog instrumenta, preselio se ‘91 godine u London i sa novim bubnjarem i ženskim vokalom oformio bend Disciplin A Kitschme.

Disciplin A Kitschme u subotu, 16.maja nastupa u sarajevskom Domu mladih.

Krajem mjeseca u glavnom gradu BiH biće održana dva odlična koncerta koja padaju na isti dan, 23. maja.

Naime, kultna hrvatska rock grupa, legendarne Majke, održat će koncert u Domu mladih u subotu 23. maja. Unplugged nastup u Sarajevu bit će ujedno i promocija njihovog posljednjeg duplog CD-a koji nosi naziv “Unplugged”.

Istog dana mladi Republike Turske obilježit će Dan omladine i sporta manifestacijama zabavnog karaktera. Jedna od njih je i koncert u Olimpijskoj dvorani Zetra 23. maja 2009. u 20.30 sati pod sloganom “Mladi mladima”.

Vojna misija Turske u BiH je došla na ideju da realizuje muzički spektakl koji bi okupio veliki broj mladih ljudi iz cijele BiH, te tim putem s njima podijelila ideju o zajedništvu i prijateljstvu mladih Turske i mladih BiH.

Na koncertu će nastupiti grupe Bombaj štampa, Letu štuke, Skroz, Zoster i Defence, a promotor i voditelj koncerta bit će sarajevski glumac Milan Pavlović.

Sav prihod od prodaje ulaznica i eventualnih sponzora Vojna misija Turske u BiH, kao pokrovitelj koncerta, donirat će Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Cijena ulaznice će iznositi 10 KM.