Muzika
0

Beyonce obećala nastupati na dodjeli Grammyja

Sarajevo-x.com
Muzička diva Beyonce i grupa "Foo Fighters" pristali su nastupati na ovogodišnjoj dodjeli muzičkih nagrada Grammy, iako postoji mogućnost protesta ispred lokacije održavanja prestižnog muzičkog događaja od strane hollywoodskih pisaca u štrajku.

Iako su organizatori strahovali da će mnoge muzičke zvijezde zaobići ovogodišnju dodjelu Grammyja u slučaju protesta hollywoodskih scenarista ispred lokacije održavanja ovog događaja, Beyoncein menadžer i otac Matthew Knowles i menadžer grupe "Foo Fighters" John Silva saopćili su kako će njihovi klijenti svakako nastupati na ovom važnom muzičkom događaju koji će se održati 10. februara u Los Angelesu.

Zvanična saopćenja objavili su organizatori dodjele Grammyja, Recording Academy, a njihov predsjednik Neil Portnow je kazao kako 50. dodjela Grammyja neće biti održana u vidu press konferencije ili clip showa, već na isti način kao i svake prethodne godine.

Najviše nominacija, tačnije osam, za ovogodišnjeg Grammyja dobio je Kanye West, dok je popularna, ali i problematična pjevačica Amy Winehouse nominirana u čak šest kategorija.