Muzika
0

Avgust u Haciendi

Sarajevo-x.com
Hacienda je i ovoga mjeseca za svoje posjetioce spremila mnoštvo iznenađenja i interesantnih nastupa. S nestrpljenjem se očekuje nastup Blah Blah benda koji više od osam godina uspješno radi u beogradskim klubovima.

Repertoar benda Blah Blah fokusiran je na plesne pop hitove svih vremena, koje kombiniraju sa svojim pjesmama. Uz dva ženska glasa, Blah Blah su zasigurno pun pogodak i koncert koji ne smijete propustiti. Godine 2006. i 2007. učestvovali su na festivalu “Beovizija“, na kojem su kao grupa bili izuzetno zapaženi. Blah Blah bend je 2006. dobio nagradu festivala "Beovizija" za debitanta godine. Djevojke iz grupe pjevale su "Molitvu“ zajedno sa Marijom Šerifović na Euroviziji u Helsinkiju ove godine.

J.F.K. ili Jazz Funk Kings na stage-u Haciende i Baghdad Cafe-a nastupaju u četvrtak 23.08. Predstavit će se zahtjevnim repertoarom.

Oni sviraju fuziju jazzfunka u svom aranžmanu. Preferiraju stvari Herbieja Hancocka, Headhuntersa, Stevieja Wondera, Johnnyja Guitar Watsona, Roya Ayersa, Parliamentsa i sl.

Osim toga, moći ćete poslušati i njihove pjesme koje će vas iznenaditi idejama i novim muzičkim stilom.

"Clubbing Hit" održat će se 17. augusta pod nazivom "Famous" u kojoj glavnu ulogu ima DJ E-base, hrvatski dj i producent. Tom prilikom odlični E-base će prezentirati svoju promo kompilaciju "Famous Mixes.“ Tokom promocije hrvatskog kluba Papaya i Moto turneje imali ste već jednom mogućnost da vidite ovog majstora na djelu.

Tomislav Karača Jazz Quartet će ponovo nastupiti na Hacienda & Baghdad Cafe stage-u i to u noći "Jazz Ludila“. Na bini ih možete vidjeti u utorak 7. augusta.

Gostovanje DJ-a Volcano koji se iz SAD-a vratio u Sarajevo, desit će se 31. augusta u Haciendi i Baghdad Cafe-u. Volcano će promovirati američku popularnu house muziku.

Hacienda Live Stage:

02.08. Bacardi Band Feat. Sabina Taslaman & Hana Jusić
09.08. Bacardi Band Feat. Sabina Taslaman & Hana Jusić

16.08. BLAH BLAH BEND, BG, HIT MJESECA!

23.08. J.F.K. ( Jazz Funk Kings ), HIT MJESECA!

30.08. Bacardi Band Feat. Sabina Taslaman & Hana Jusić

Clubbing:

03.08. Max Maha, Old School House

10.08. Tarik R, House Anthems

17.08 Famous night starring DJ E-base, HR, PAPAYA CLUB RESIDENT, HIT MJESECA!

24.08. F.A.N.C.Y. nights by J.F.Fera, House Definition

31.08. DJ Volcano, SAD, House Charts, HIT MJESECA!

Plesna groznica, Saturday Night Fever

04.08. Max Maha, plesna groznica, prenosi BH Radio 1

11.08. Creme de la creme special edition DJ Ciko

18.08 Focho, plesna groznica, prenosi BH Radio 1

25.08. Focho, plesna groznica, prenosi BH Radio 1