Maja Čengić
0

"Atmosfera u Dusseldorfu je odlična, mi smo favoriti"

Sarajevo-x.com
Dino Merlin otvorit će drugu polufinalnu noć Eurosonga 12. maja u Dusseldorfu. Ekipa BH Eurosonga u tom njemačkom gradu boravi od 1. maja. Dvije probe su već održane, a da je naša zemlja veliki favorit najbolje pokazuju reakcije publike iz svih zemalja svijeta koja je oduševljena pjesmom "Love in Rewind".

U subotu uvečer svečano je otvoreno 56. takmičenje za najbolju pjesmu Evrope. Jedna od najvećih zvijezda na crvenom tepihu bio je Dino Merlin, ovogodišnji predstavnik BiH.

"Atmosfera u Dusseldorfu je odlična. Ja često ističem da imam najbolju muzičku zvijezdu, sjajnu kompoziciju i odlične mlade ljude koji će s Merlinom izaći na scenu. Svi s nestrpljenjem očekujemo 12. maj", kazala je za Sarajevo-x.com Maja Čengić, glasnogovornica tima BH Eurosonga.

Ona je dodala da su reakcije publike na pjesmu "Love in Rewind" odlične i da je pjesma postala pravi hit.

"Kada smo došli već su mnogi znali napamet tu pjesmu i pjevali je sa nama, mi smo favoriti ovogodišnjeg Eurosonga. Gdje god se Dino Merlin pojavi izazove veliko interesovanje. Bez lažne skromnosti, od svih predstavnika on je dao najviše izjava", istakla je Čengić.

Podsjetimo, naša ovogodišnja pjesma predstavnica jako dobro kotira i na svjetskim kladionicama. Pjesma "Love in Rewind" na kanalu YouTube do sada je pogledana 1.600.600 puta.

Jedan od velikih favoriti na ovogodišnjem Eurosongu je i Amaury Vassili, predstavnik Francuske, koji će se predstaviti s pjesmom "Sognu".

Prva polufinalna noć Eurosonga bit će otvorena u utorak uvečer.