Muzika
0

Aretha Franklin i King Curtis remastrirani sa "Fillmor West Festa "

FENA
Aretha Franklin
Aretha Franklin
Aretha Franklin i King Curtis, legende svjetske muzičke scene najavljuju objavljivanje za 11. juli remastrirane snimke uživo iz "Fillmore Westa" 1971. godine.

Na tržištu će se pojaviti kao Arethe Franklin i Live at Fillmore West i King Curtis Live at Fillmore West, a svaki od njih sadržavat će do sada neobjavljene pjesme snimljene za vrijeme tri izvedbe u martu 1971. godine u San Franciscu.

Pored 10 originalnih pjesama, kao bonus dolazi još jedan CD sa 13 pjesama primadone soula Arethe među kojima su posebna verzija pjesme "Respect", Simon & Garfunkelova "Bridge Over Troubled Water", "Eleanor Rigby" od The Beatles te "You're All I Need To Get By" koju potpisuju Ashford and Simpson.

[SLIKA]1[/SLIKA] King Curtis

King Curtisov CD, koji je originalno objavljen malo prije njegovog ubistva u augustu 1971. godine, uključuje bonuse "Soul Serenade", Buddy Milesovu "Them Changes" i George Harrisonovu "My Sweet Lord."

Originalni CD ostaje isti što znači da se na njemu nalaze "Whole Lotta Love" od "Led Zeppelina", "Procol Harum" klasik iz 1967., "A Whiter Shade Of Pale" i Stevie Wonderova "Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours)."