Muzika
114

Anti Dep Zen Fest: Zoster ispunio očekivanja Zeničana i priredio odličnu svirku

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Program zeničkog festivala Anti Dep Zen Fest u subotu navečer obogatio je nastup grupe u Zoster u zeničkoj areni gdje je više stotina građana Zenice uživalo u izvedbama mostarske grupe.

Na Vip flooru zeničke Gradske arene u subotu navečer održan je koncert grupe Zoster koja je prema riječima prisutnih opravdala njihova očekivanja, kao i prije nekoliko godina kada su nastupali na zeničkom festivalu "Zenica zove".

Vokalista grupe "Zoster" Mario Knezović pred koncert je rekao da samo očekuje dobru zabavu, a Zeničani su to sinoć i pokazali gdje su njihov nastup nagradili velikim aplauzom.

"Očekivali smo da ljudi budu opušteni i to je tako i bilo. Bilo je malo treme prije nego smo krenuli sa svirkom, ali očekivanja prevelika nismo imali jer nismo htjeli da se razočaramo. Međutim, ovo je bila jedna klupska varijanta nastupa gdje smo imali dobre vibracije sa ljudima i zaista je bilo super", kazao je Knezović.

Zoster je svoj novi album objavio prije šest mjeseci, a sada je prema riječima Knezovića vrijeme za svirke.

"Objavili smo album u drugom mjesecu, slušan je veoma dosta i želimo da vidimo šta će od njega biti, a sigurno je da ćemo ga svirati narednih godina, Krajem naredne godine počet ćemo snimati nove pjesme jer želimo proći koncerte s ovim novim albumom, gdje ćemo dobiti nova iskustva", dodao je Knezović.

U prilogu pogledajte fotogaleriju i video sa sinoćnjeg koncerta u zeničkoj areni.