Nakon fijaska u Beogradu
0

VIDEO / Amy Winehouse otkazala koncerte u Istanbulu i Atini

Sarajevo-x.com
Pjevačica Amy Winehouse je otkazala dio svoje evropske turneje nakon blama koji je doživjela u subotu navečer na koncertu u Beogradu, kada je na pozornicu izašla pijana, piše BBC.

Amy je otkazala koncerte koji su se trebali održati u Istanbulu u ponedjeljak i Ateni u srijedu. Glasnogovornik pjevačice Amy Winehouse je rekao da se ona izvinjava svojim obožavateljima, ali da smatra da je to tako ispravno. Muzičarka se borila i sa ovisnošću o narkoticima neko vrijeme.

Glasnogovornik je rekao i to da se Amy složila sa menadžmentom da se treba vratiti kući i da ne može nastupati na najbolji mogući način.

Pjevačicina turneja, u sklopu koje je trebala imati 12 nastupa, će se nastaviti u Bilbau, u Španiji 8. jula.

Koncert u Beogradu je bio prvi u skopu evropske turneje, a gotovo 90 minuta Amy je jedva promrmljala stihove svojih pjesama.

Podsjetimo, publika u Beogradu je u subotu navečer nekoliko puta izviždala Amy nakon što je bilo očito da se ona ne može održati na nogama, a kamoli pjevati.

"Publika je platila ulaznice po 45 eura da bi je vidjela, i to u zemlji u kojoj su plate najniže u Evropi, zato je njihovo nezadovoljstvo sasvim jasno", kaže BBC-jev dopisnik iz Beograda.

Pjevačica je dobila srtoge upute da ne smije konzumirati alkohol nakon što je nedavno bila na rehabilitaciji od alkohola u Londonu, a osoblju iz hotela u kojima je Amy trebala odsjesti je strogo bilo naređeno da uklone alkohol iz njene sobe.