Tvrdnje britanskih tabloida
0

FOTO / Amy kupila drogu nekoliko sati prije smrti

Sarajevo-x.com
Nalazi obdukcije Amy Winehause, pjevačice koja je preminula u petak u svom stanu u Londonu, još uvijek nisu poznati, a britanski tabloidi su već objavili neke prljave pojedinosti iz njenog života, tačnije posljednjih sati njenog života.

U nedjelju su se u britanskoj štampi pojavili tekstovi u kojima piše kako je pjevačica viđena u petak nešto iza 10.30 sati kako kupuje narkotike od svog dilera u Camdenu u Londonu. Sagovornik magazina People je rekao kako je Amy viđena da kupuje određene supstance, a vjeruje se da bi to mogao biti kokain, heroin, ecstasy i ketamin.

Izvor je rekao kako je Amy bila u Camdenu u petak navečer, ali da je supstance odnijela u svoj stan.

"Niko od nas ne zna ko je bio s njom u ranim jutarnjim satima u subotu", rekao je izvor za People. Prema tvrdnjama drugog sagovornika iz jednog puba u Camdenu, Amy je kupila kokain od poznatih dilera iz tog gradskog područja.

U međuvremenu, njeni prijatelji su rekli za Sunday Mirror kako vjeruju da je Amy umrla usljed konzumiranja ecstasyja lošeg kvaliteta i velike količine alkohola istovremeno.

Odranije je poznato i to da je pjevačica bolovala od emfizema, bolesti koja uzrokuje otežano disanje.

Nakon što se proširila vijest o njenoj smrti fanovi su se okupili u Londonu ispred njenog stana, te su joj odali počast polaganjem cvijeća na ulici ispred zgrade u kojoj je živjela, a donijeli su i alkohol, cigarete, gitaru, cvijeće, svijeće...