Britanske top liste
0

VIDEO / Adele već desetu sedmicu ima najprodavaniji album

Sarajevo-x.com
Adele (Foto: PA)
Adele (Foto: PA)
Kada se Amy Winehouse pojavila na svjetskoj muzičkoj sceni, svi su bili ludi za tom "Janis Joplin 21. stoljeća", kako je često nazivaju. No, britanski diskografi su, čini se, našli njenu nasljednicu, čiji album već sedmicama ne silazi s prvog mjesta britanskih top lista. Riječ je o Adele.

Pjevačica pravog imena Adele Laurie Blue Adkins je rođena u Tottenhamu, 21. maja 1988. godine, a počela je pjevati od svoje četvrte godine. Ono što nisu uspjele ni svjetski poznate zvijezde, koje su iza sebe imale mnoge godine u muzičkim vodama, pošlo je za rukom mladoj Adele.

Naime, Adele je sa svojim albumom "21" dospjela na vrh Billboardove Hot 200 liste najprodavanijih albuma i tu se zadržala nekoliko sedmica, dok je u Velikoj Britaniji već desetu sedmicu zaredom apsolutno najprodavaniji album.

Mlada pjevačica je sama napisala pjesme na ovom albumu, a kritičari ga opisuju kao "vrlo izbalansiran i zaokružen pop albuma", dok Adele svojim glasovnim mogućnostima briljira u svim pjesmama.

Od prošle nedjelje u Britaniji je prodano više od 250.000 primjeraka ovog popularnog albuma. Zahvaljujući svemu tome, Adele je postala prva umjetnica čiji se album tako dugo zadržao na prvom mjestu najprodavanijih u toj zemlji, i to još od 1986. godine, kada je to pošlo za rukom "Dire Straitsima" i njihovom legendarnom albumu "Brothers In Arms", pišu britanski mediji.

Iako izuzetno mlada i još relativno nepoznata svjetskoj publici, Adele zasigurno očekuje niz uspješnih albuma i godine uspješne muzičke karijere. Kada je u pitanju album "21", on će zasigurno biti "evergreenom" pop muzike s početka ovog stoljeća.