Inspiracija u bendu One Direction
72

Mlada Merima Bešlagić sve popularnija zbog svojih crteža

Klix.ba
Petnaestogodišnja Merima Bešlagić iz Sarajeva veliki je fan britansko-irske muzičke grupe One Direction, a upravo zahvaljujući toj grupi otkrila je i da ima veliki dar za crtanje.

Još u osnovnoj školi Merima se isticala u razredu zbog svog dara ca crtanje, no tu vrstu umjetnosti shvatila je ozbiljnije tek prošle godine. Inspiraciju je pronašla slušajući muziku grupe One Direction te je počela raditi portrete članova benda - Nialla Horana, Liama Paynea, Zayna Malika, Harryja Stylesa i Louisa Tomlinsona.

"Ozbiljnije sam počela crtati u decembru prošle godine. Volim sve crtati, ali najčešće portrete i prirodu. Inspiracija mi je bend One Direction i na većini mojih crteža su oni. Moja najveća želja je da članovi benda vide moje radove", kazala je Merima za Klix.ba.

Za sada joj je crtanje samo hobi i nije sigurna da li će se i u budućnosti baviti time, ali raduje je svaki slobodan trenutak kada može uzeti papir i olovku i pustiti mašti na volju.

"Crteže postavljam na svoje profile na Twitteru i Facebooku. Ponekad, kada nešto nacrtam, zapitam se jesu li to zaista moje ruke uradile", ispričala nam je Merima, čiji su crteži objavljeni i u tinejdžerskim magazinima OK i Teen.

Merimini crteži izazvali su i veliku pažnju među njenim vršnjacima pa je za veoma kratko vrijeme sakupila 6.500 sljedbenika na Twitteru.

Pogledajte njene radove.