magazin
7

Misica preminula nakon liposukcije koju je osvojila kao nagradu

Klix.ba
Catherine Cando, 19-godišnja misica koja je na lokalnom natjecanju ljepote u Ekvadoru osvojila tretman liposukcijom, preminula je od posljedica ovog kozmetičkog zahvata.

Ova mlada studentica medicine koja se u slobodno vrijeme bavila manekenstvom, pobijedila je na natjecanju za kraljicu Durana u Ekvadoru, nakon čega je osvojila automobil, tablet i besplatan tretman liposukcijom.

Canto je tretman liposukcijom najprije odbila, budući da nije mislila kako joj je potreban, iako su joj suci sugerisali da bi bilo dobro da izgubi nekoliko suvišnih kilograma. Lokalnim medijima je kazala kako će radije vježbati, no na kraju se ipak odlučila na operaciju.

Njen brat Daniel Zavala (24) medijima je kazao:

"Prije operacije je primala dosta poziva od hirurga koji ju je nastojao uvjeriti da joj je operacija potrebna, no ona je to odbijala. Na kraju je ipak popustila kako bi ga se riješila."

Na operaciju je, sudeći prema El Telegrafu otišla 10. januara, no ova procedura je bila fatalna za nju.

"Rekli su mi da je preminula od moždanog edema, no doktori i njena porodica kažu kako je preminula od zastoja srca. Naručili smo obdukciju da vidimo šta se tačno desilo. Ljekari koji su obavljali zahvat su uhapšeni kako ne bi napustili zemlju", kazao je njen advokat Carlos Reyes Izquierdo.

Ova tragična smrt usljed posljedica liposukcije je još samo jedna u nizu u svijetu modelinga; 2011. godine je tokom ovog zahvata preminula brazilska manekenka Pamela Nascimento (27), a nedavno se pisalo i o manekenki Andressi Urach (27) koja je završila na intenzivnoj njezi nakon infekcije usljed ove operacije.