Ima groznicu
5

Ljekari prate zdravstveno stanje Harveyja Weinsteina, ponovo testiran zbog sumnje na koronu

E. Sk.
Weinstein: U utorak testiran na koronu, a prije toga je bio izoliran 72 sata (Foto: EPA-EFE)
Weinstein: U utorak testiran na koronu, a prije toga je bio izoliran 72 sata (Foto: EPA-EFE)
Medicinsko osoblje prati zdravstveno stanje filmskog mogula Harveyja Weinsteina, koji se nalazi u zatvoru, zbog sumnje da ponovo ima koronavirus nakon što je bio pozitivan u martu.
Nakon što je dobio groznicu Weinsten je odmah testiran na koronu i trenutno se čekaju rezultati.

Njegovi predstavnici Juda Englemeyer i Craig Rothfeld kazali su da filmski producent, koji je ranije ove godine osuđen za silovanje i seksualno zlostavljanje, ima groznicu i da se pažljivo prati njegovo zdravstveno stanje, na čemu je zahvalan cijeli pravni tim.

"Ne treba čuditi da Weinstein ima brojne bolesti i stanja, uključujući probleme sa srcem, visok krvni pritisak i kičmenu stenozu. Radimo s izvrsnim timom ljekara kako bismo osigurali da dobije medicinsku pomoć koja mu je potrebna", kazali su iz Weinsteinovog pravnog tima.

On je u utorak ujutro testiran na koronavirus, a prije toga je bio izoliran 72 sata.

Vijest o Weinsteinovoj bolesti dolazi sedam mjeseci nakon izvještaja da je bio pozitivan na koronavirus. Tada su službenici za Niagara Gazette rekli da vjeruju da je Weinstein već bio pozitivan na COVID-19 kada je ušao u objekt. Tada se u jednoj njujorškoj bolnici liječio zbog visokog krvnog pritiska i bolova u prsima.

Weinstein je 11. marta osuđen na 23 godine zatvora za prvostepeni krivični seksualni čin i silovanje trećeg stepena.