Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jednostavno prelijepo!
Stvarno je bratski narod Saudijske Arabije sa nama Bošnjacima...
Stvarno je bratski narod Saudijske Arabije sa nama Bošnjacima...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
...baš onako svjetski urađeno...
saudijski stil
kad vidim ove slike, odmah mi se nesto cita. :)
Prelijepo,fantasticno, trebamo biti ponosni kada se otvori biblioteka koja cuva unikatne rukopise, a nadam se da ce vlada konacno otvoriti i zemaljski muzej.
Ima se može se. Jel ono zemaljski zatvoren ovde garant grijanje radi
pa da,ko ima taj moze ko nema taj ne moze
lejla čitam iz rečenice školovana od alje na ovamo na prestižnom fakultetu čuvenog sarajevskog univerziteta bitno je biti bošnjak bosanski.... Zato i jeste ovde gdje ste, niti pošli niti došli
Prelijepo zaista.
Nekako ne idu ove riječi Ive Andrića sa Gazijinom-Begovom književnom riznicom...
"gazi" husrev = masovni ubica i ratni zločinac koji je spalio pola Bosne, preorao na stotine gradova, napravio prvi elitocid ovdje nakon srednjeg vijeka.... slave ga isti oni koji okukaše na genocid, urbicid i Ratka Mladića 1990-tih????????
Da nam je sad jedan taki GAZI HUSREV da spali pola Bosne ili tkz rs pa da pravimo još džamija,islamskih kulturni centara,biblioteka...
NjV izdao UPOZORENJE NAJVIŠEG STEPENA (MOGUĆNOST RATA): naši geostrateški neprijatelji Vatikan i dinastija Windsor ubrzali kulminaciju dejtonske igre u narednim danima i sedmicama, pa su Željeznice FBiH juče saopštile da od 15.12. GRANICE FBiH POSTAJU MEĐUNARODNE i VOZOVI NE VOZE ZA BANJA LUKU I PLOČE VEĆ SAMO DOBOJ I ČAPLJINU, TE DA JE TAJ RED VOŽNJE "USAGLAŠEN SA SVIM EVROPSKIM I REGIONALNIM ŽELJEZNICAMA"; znamo da "EU" petkom kad je pažnja javnosti najmanja saopštava najveće krađe suvereniteta od naroda Evrope, a tu je bio i žrijeb za mundijal a 15.12 sahrana Mandeli; UBRZANI RASPAD ZEMLJE se dešava 1 dan nakon sjednice "PIC-a" gdje su JEZUITI PREKO YEEa OTELI VANJSKU POLITIKU SAD-a ŽUREĆI DA PRETEKNU AMBASADORICU I ZAVRŠE GENOCIDNU PODJELU PLIJENA PRIJE NEGO ONA PREUZME FUNKCIJU; NjV poručio narodu da za sad bude smiren, a Obami da Cormack mora fizički preuzeti ambasadu SAD-a do 15.12 i ZAUSTAVITI jezuitskog pijuna Yeea u uzurpiranju njene funkcije http://is.gd/sW9lTx
nije ni tebi lako... :D
Bosanski Bošnjaci su jedini narod na svijetu koji se moli Bogu na jeziku koji ne razumije, čita orijentalnu literaturu čije su mu teme manje-više nejasne, slavi turske okupatore vlastite zemlje... a nadasve ljubi goljfove i aide (audije) proizvode turskog... uuupppssss pardon... njemačkog genija!
sve je to nase nakon 600 godina
Da podsjetim da je prije dosalska Osmanlija samo u Bosanskoj crkvi služena molitva na našem jeziku koji je običan narod razumio, zbog čega je i proglašena jeretičkom jer se nije uklapala u dotadašnji crkveni mejnstrim. Dok su svi ostali služili molitve na grčkom ili latinskom jeziku koji nisu ni razumjeli, a sad imamo pandan da svi ostali služe molitve na svojim jezicima, osim u Bosni gdje služe na stranom jeziku koji malo ko razumije. Ispade srednjovijekovna Bosanska država naprednija nego ova danas.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ima li knjiga Mujo kuje konja po mjesecu?Mislim ,to je najpoznatije kulturno štivo u bosnjaka.
Pusto Tursko...samo još jedna uspomena na Osmanlije kako uništiše našu Bosansku da bi ostavili za sobom svoju kulturu.
A gdje je internet ?
Ima li knjiga Mujo kuje konja po mjesecu?Mislim to je najpoznatije kulturno stivo u bosnjaka
Nema ta, ali ima "500 godina prava prve bračne noći".
Ti da si makar jednom u životu prošao pored knjige znao bi "Mujo kuje" nije nikakvo štivo već narodna pjesma. A na stranu to što bi ti iz tog "štiva" mogao nešto malo naučiti o životu, naravno kada bi bio u stanju da se malo udubiš u tematiku.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Tužno je što će malo koji bošnjo zaviriti u tu biblioteku ne bi li šta naučio, jer ko je od knjige im'o hajra, ali će se busati u prsa kako ima biblioteka osnivača grada Sarajeva.
Gazi Husrev beg nije osnivac Sarajeva,to je isa beg Ishakovic,sramota je sto ne postoji znacajan spomenik Isa begu kao osnivacu
U pravu si, ali sam više mislio s kulturno-urbanog gledišta, nego u pravno-formalnom smislu, ali se nisam dobro izrazio, u pokušaju da budem kratak ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Stvarno lijepo napravljeno, nema nigdje druga Gaetana na slikama, gdje li je???
Zašto toliki luksuz u gradnji religijskih objekata (sve u mermeru?) a bošnjački narod u strahovitoj ekonomskoj i socijalno-egzistencijalnoj bijedi i siromaštvu? Zašto?Zar to nije nepravedno prema masi obespravljenih i sococijalno i egzistencijalno poniženih ljudi?
pametujes
@piplica666 Da biste vi turska kopilad mogla da balite.
Izvesno je da će kompanija “Al Dahra”, koja je u vlasništvu šeika Al Nahjana, za oko 100 miliona evra, postati sa 80 odsto većinski vlasnik osam srpskih poljoprivrednih kombinata, koji poseduju oko 9.000 hektara zemlje.Planirano je i da ova firma u zakup uzme i 14.000 hektara obradivih površina, po ceni od 250 evra po hektaru godišnje. Partner iz Abu Dabija obavezuje se i na investiranje od 100 miliona evra u opremu i sisteme za navodnjavanje.Drugi deo novca iskoristio bi se za dugoročne (na deset godina) kredite poljoprivrednicima namenjene kupovini nove opreme, pre svega sistema za navodnjavanje “kap po kap”. Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan preko svojih kompanija, planira da uloži i oko 150 miliona evra u razvoj novih vojnih tehnologija, pre svih raketni sistem NORA i ALAS, kao i u izvoz srpske municije i oružja. U redu vama religijska infrastruktura (džamije i religijski objekti) a Srbima ulaganje u ekonomski razvoj, pa ćemo vidjeti ko će bolje proći sa Arapima?
Objasnio ti je Bakir prije desetak dana na FACE TV zašto nas Arapski i Turski investitori zaobilaze. A hvala Arapima i Turcima što nam bar obnavljaju 'religijsku infrastukturu' mada njihove donacije idu i u šire.