Komentari (210)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Od Kulina bana i dobrijeh dana".. P.S. Hitno pokrenuti postupak povrata otuđene kulturne baštine Bosanske srednjevjekovne države, od strane Rusije!
naravno da treba ostati u rusiji jer bi u bosni njome guzicu obrisali
@u-zap Bošnjaci, potomci dobrih Bošnjana sigurno ne bi, za ostale, vrlo diskutabilno, štaviše vrlo moguće..
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Prvo sto trebamo uciniti jeste vratiti rodni list Bosni i Hercegovini....
to je posljednje sto treba uciniti,predati povelju nesposobnjakovicima u ruke
Jedini dokument koji govori o historiji ove drzave cuvaju Rusi. Sta ti ti govori ?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
kad je Bosna postojala (I to više manje u istim granicama kao danas) , nije bilo ni S od Srbije niti H od Hrvatske. bile su male pokrajine koje su se medjusobno rokale.. crknite, al činjenice su činjenice! BOSNO MOJA, DIVNA MILA!!
zahvaljujem se turcima sto su u svoje vrime terorizirali, tada vecinsko katolicko stanovnistvo srednjovjekovne bosanske drzave i natirali ga u bijeg na zapad jer bi u suprotnome danas bija clan bolesne mrznjom zatrovane zajednice zvana bosna i hercegovina
čuj većinsko katoličko stanovništvo! hahahaha... prosipaš se. dobro se zna da je većinsko stanovništvo tada pripadalo Crkvi BOSANSKOJ! a što se tiče Pravoslavaca, činjenica da prva Pravoslavna crkva u Bosni nije sagradjena do vremena Osmanlija, dovoljno govori
da, vecinsko katolicko stanovnistvo. ti tvoji bogumila je bilo malo. i na kraju krajeva ne postoji poveznica između bogumila i Muslimana, tj. bosnjaci nisu nasljednici bogumilske povijesti. bosnjacka povijest, ali i nacija krece sa islamizacijom katolika i bogumila. negirati bosnjacku naciju je besmisleno, glupo i to ne more pasti na pamet nikome osim srbima i kusturici jer je skoro 500 godina i vise nego dovoljno za formiranje nacije. cinjenica je da su u bosni vecina stanovnistva bili katolici. katolici koji bi se zbog svoje vire u 19. stoljecu prozvali hrvatima, a jesu li u 12. stoljecu bili hrvati, srbi, bosanci ili nesto drugo je manje bitno
Vidim da je sovinistima krivo i pitaju se kako ti Bosnjaci Muslimani slave covjeka koji je Katolik..Jednostavno on je utemeljio Bosnu kao drzavu ovom Poveljom da je Bosna postojala i postojace...
nije uopšte bio Katolik, već je pripadao Crkvi BOSANSKOJ
Jos jedan dokaz da su autohtoni stanovnici Bosne bili pravi krscani, a ne neki manjinski, dualisticki bogumili koji su dosli iz Bugarske i koji su svi dobrovoljno djuture presli na islam. Bas me zanima koliko danasnjih pripadnika tzv. temeljnog naroda u BiH zna kada je odrubljena glava Ivana Krstitelja i zasto, kao sto su to znali pravi bosanski krstjani, koji prema najpametnijim bosnjackim glavama nisu bili krscani, nego su jedva cekali da prigrle tako im poznati i bliski islam.
Nas su trovali komunizmom i raznim ofanzivama a vas djeco truju religijom i nekim tipovima iz srednjeg vijeka, koji inace nema veze sa nama ni nasom zemljom.
STO SRBI SVOJATAJU PA JOS CE TE RECI DA JE PAPA VAS,VIDI SE KROZ ISTORIJU I OVOG JADNOG AMBASADORA RUSA DA STE KRALI I IZVRTALI SVE.SELAM
Previse se vi Bosnjaci ponosite svojom istorijom, neka neka, to je fino, problem je samo sto vam je sadanjost tragicna. Od toliko hvaljenja istorijom valjda bjezite od teske sadasnjosti. 24% tertorije, ni 50% stanovnistva u vlastitoj drzavi, i 50% onih koji bi vam razbili tu drzavu sutra i pripojili je susjednim.
Drugovi i drugrice molim vas da malo obratite paznju na "herrDath†edr" To vam je 100% dokaz sta se desi djetetu kad majka pije alkohol ili pusi cigare dok je trudna.
Mene interesuje da li srbi misle da su sadasnji srbi koi prelaze na Islam isto turci ?????
mene interesuje da li i ti ko i ban kulin kazes...u ime oca i sina i duha svetoga :)))))
Pa nije bitno u sta je vjerovao vazno je da je bio bosnjanin I da je Bosna postoja I da jos uvijek postoi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Niko ne kaze da Bosna nije postojala i pre mnogo godina,ali Vi niste postojali draga gospodo Bosnjaci.Za vreme kulina bana u Bosni je zivelo vecinsko Srpsko stanovnistvo,ostalo su Hrvati.Vi tek nastajete polako od dolaska Turaka kad su Vasi preci prodavali veru "za veceru".I da Tvrtko je krunisan za kralja Srba,Bosne,primorja i zapadnih strana a i krunisan je za kralja SRBIJE. Што се тиче места крунисања, Мавро Орбин у своме делу „Краљевство Словена“ наводи да је крунисан „од стране митрополита манастира Милешеве и његових монаха у цркви Твртко у повељи Дубровчанима од 10. априла 1378. каже: „ ... и идох в србскују земљу ... и тамо шдшу ми венчан бих богом дарованим ми венцем на краљевство преродитељ мојих“, тј. Немањића.
A Kulin Ban je bio hriscanin,ne musliman kao Vi.
Zasto onda pricas Srpskim jezikom i pises Srpskim pismom?Zasto se pre 1995.godine niko nije izjasnjavao kao Bosnjak po nacionalnosti?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
I onda dodje DODIK i kaze da Bosna nije postojala do Deytona
a da povucemo paralelu izmedju kulina bana i tita. za kulina bana nismo mogli raditi u njemackoj bez vize dok za tite jesmo....:) svako su oba odigrala bitnu ulogu za Bosnu i njene narode samo je ovaj zadnji ucinio malkice vise.
Ovo bi trebao biti drzavni praznik BiH.
u ime oca i sina i svetoga duha :)))))
http://***/wp/?p=23461 ko ne viruje sta cu mu ja!!
I onda se nađu kojekakve budale i govore da Bosna postoji od '92., da ne treba biti u onim granicama u kakvim je danas i ostale gluposti... DRŽAVA BOSNA !