TKD "Šahinpašić"
0

Uskoro u prodaji knjiga "Ja, mahaluša"

FENA
TKD "Šahinpašić" najavio je danas izdavanje novog naslova - "Ja, mahaluša" Indire Kučuk-Sorguč, koji će biti u prodaji do početka ovogodšnjeg XXII međunarodnog sajma knjige, učila i muzičke produkcije u Sarajevu.
Knjiga kratkih priča "Ja, mahaluša" zbirka je vrlo čitanih i popularnih kolumni koje je Indira Kučuk-Sorguč objavljivala u bh. magazinu "Azra" od 2007. do 2010. godine, saopćeno je iz TKD "Šahinpašić".

Svaka kolumna obrađuje jedan autentični fenomen iz svakodnevnice muškarca i žene.

"Jednostavno, shizofreno vrijeme rađa i shizofrene odnose među spolovima, ali svaki u odnosu na to isto vrijeme ima svoju specifičnu težinu. Svi su konstruirani na istinitim pričama iz našeg susjedstva, podvučeni bosanskim humorom i zavijeni u univerzalnu ambalažu", navodi se u saopćenju.

Kučuk-Sorguč je dugogodišnja novinarka i publicistkinja, koja je profesionalno iskustvo stjecala u svim značajnijim bh. printanim i elektronskim medijima.

U javnom prostoru BiH prepoznaju je kao kvalitetno spisateljsko pero sa stilom i hroničara društvene zbilje.

Ispisuje teatarske, književne, filmske i likovne kritike, recenzira recentna umjetnička djela i komentira kulturnu svakodnevnicu u BiH.

Njeni kolumnistički zapisi nerijetko su u žiži interesovanja šire javnosti zbog orginalnog i nekonvencionalnog autorskog pristupa određenoj tematici.