Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovdje ima toliko napacenih debila koji raspredaju da li je kriz ili polumjesec. ja takvima zelim da vide mnogo rakova mjesto gore navedenih. stecak je kulturno historijsko blago beiha. beiha je jedan pojam, i geografski, i historijski i civilizacijski, a pacenici, patite se i dalje da li je kriz, krst, mjesec ili polumjesec .
krizevi na stečcima sve govore.pametnom dosta.al mi bosnjaci i glasbosnjaka to nece da vide.
Pa pogledaj iznad križa polumjesec, nisi valjda ćorav.
Btw preko 90% stećaka nemaju motiv križa/krsta što jasno govori da su srednjovjekovni Bošnjaci bili kako ih ono papa nazva, heretici ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
na mom fcb profilu mozete vidjeti danasnje takozvane strucne radove na pomenutoj lokaciji...upali buldozer i raspali....jadno
Uzmite pa ih izribajte kao one u Radimlji, stoko bosanska
Ocigledno da je neko pomijesao loncice. Ono na prvoj slici su nekropole, a ono na drugoj slici je sasvim nesto deseto koje tu postavljeno puno kasnije.
Pardon predzadnja slika nekropole, ostale prislepano, nema veze sa nekropoloma.
Na svim slikama je nekropola Maculje i niko nista nije pomijesao.
Bogumili nisu prihvatali krst tako da je ovde rec verovatno o katolicima. Ali zar je to vazno pa se ljudi prepucavaju ovde...
Ljepa kulturna baština.....ponos Bosne., a vi pojedinci prestanite podjebavat.... Volim Bosnu.... Ostatak ko vas šiša...;)
Nekropole sa krstom, to su zapravo nekropole vec pokrstenih Bosnjaka pred osmansku okupaciju, koji su se vracali starim "paganskim" obicajima sahranjivanja, o cemu su Franjevci izvjestavali papu.
Bosanski krstjani su bili proganjani od pape ali isto tako od pravoslavne srpske države jer su smatrani hereticima. Velika sličnost učenja bosanske crkve sa islamskim učenjima je GLAVNI razlog islamizacije Bošnjana. Bosna je bila najmočnija južnoslavenska država, ali uopšte nije pružila otpor Turcima tako da i to nešto govori ...
Bosna je bila najmočnija južnoslavenska država, ali uopšte nije pružila otpor Turcima tako da i to nešto govori ... ------------------------------- To govori da su strani vatikanski emisari bili prisilil zadnje kraljeve Bosne da se ne samo pokrste, nego i da proganjaju ono stanovnistvo koje se nece da pokrsti. Znamo sigurno o jednom zbjegu od 40 000 nepokrstenih Bosnjaka iz Bosne ka posjedu Vlatka Vukovica, takodjer pripadnika Crkve Bosanske. Naravno ne znam da je neposredno prije osmanske okupacije bilo i borbi pokrstenih Bosnjaka i Vatikana protiv nepokrstenih Bosnjaka i to dosta krvavih borbi. Zato je Bosna saptom pala, Vatikanski agenti su je razvalili iznutra. Inace su Osmanlije 80 godina bezuspjesno pokusavali prodirjeti u Bosni i sve dok Vatikan je nije razvalio iznutra i vjerovatno uzrokovao i gradjanski rat, Osmanlije nisu mogle zauzeti Bosnu, a onda boom, ujahali u Bosnu bez borbe. Pa naravno, vecina Naroda nije zeljela ginuti za vatikanske inkvizitore.
kakva ba slicnost crkve sa islamom,samo fi iskrivljujte povjest papci jedni glup.pa nisu bogumili bili citavo vrijeme.pa nije kulina ban bio bogumili a nit tvrtko degeni jedni zatucani.bogumili su bile sve do pojave franjevaca u bih onda u bih katolici postaju vecinsko stanovnistvo koje bilo u bosni .a onda dolaze osmanlije,gdje pola katolika bjezi iz bosne.a turci iz srbije dovlace poturice da popune mjesta onih koje su protjerali.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaka cast .
to su vam kameni spavači
"A ovo pisa Vrsan Kosarić, sužanj koji se ne raduje"
Lijepi bosanski stecak unikatan u svijetu
a sta kriz na stecku ne vidis?jel zeleni degenu
Sta ti je mamlaze glupi ? Vidim i kriz i polumjesec i sta sad ? Hoces reci da je krscansko e nije ni njihovo ni islamsko nego bogumilsko i unikatno na svijetu i treba da budemo ponosni !
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Toliko godina bilo zapušteno i oni našli sad da uređuju kad ima i prečih stvari za ulagati. Ili ovo ima veze sa izbornom godinom?
Da si se malo bolje informirala znala bi sta se radi i sta se radilo mnogo prije nego sto si dosla da komentiras ovdje bez argumenata. A u sta bi ti ulagala pare? Koje su to prece stvari? Ako ima jos neko da razmislja kao ti predlazem da napisete peticiju da se svi kulturno-historijski spomenici poruse pa da se nema u sta ulagati, nego da se novac od kulture ulaze u izgradnju jos jednog shopping centra recimo.
prijatelju,kao prvo uopće nisam protiv kulturno-historijskih spomenika,ali sam veliki protivnik shopping centara. mislim da je sad preče uložiti novac u obnovu zemljišta i stambenih objekata koja su uništena u poplavama. i na kraju,ali iskreno, šta vrijedi kulturno-historijski spomenik osobi koja je izgubila sve višom silom i koja je gladna?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)