Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prepoznah one jadne Jukiće u toj priči koji su u ratu prosperirali u Njemačkoj zahvaljujući svojoj Intakt produkciji.Te kako je tamo čuo katastrofalno arlaukanje i onda vidio da to arlauče Halid Bešlić koji pjeva veoma ružne pjesme i da ga je na kraju nagovorio da otpjeva koju sevdalinku....i tako dalje.Eso Bajtal najšutljiviji na svojoj promociji samo je ustvrdio da se nikada neće više ponoviti Safet i Zaim Imamović.Naravno nije u pravu,uvijek se moze bolje i dolaze bolji. prirodno je da se stvari mijenjaju i postaju boljima.Velika greska mu je sto nije Himzu Polovinu ni spomenuo,a covjek je obiljezio bosansku pjesmu.Svaka cast Safetu,ali Himzo je Himzo.Izdavac Mikulic bio je prije ovog posla gradjevinac-i to saznah one noći.Sve se može kad se hoće.
Nisam bio na goroj promociji.Vrlo loše izabrani promotori,počevši od onog idiota Tarika Haverića koji je toliko prost bio da mi je došlo da ga opalim štocem.Njegov uvodni govor glasio je kako ne voli sevdalinku i kako nije ni sam siguran zbog čega se odazvao da govori na ovoj promociji,Esadu Bajtalu je spočitao kako je to najfeminiziraniji filozof-pjesnik kojeg poznaje i kako ima niz grešaka u svom \'\'kapitalnom\'\' djelu i to kardinalnih,oko tumačenja tekstova sevdalinke.Zatim je na red došao izvjesni novinar iz Banjaluke koji reče kako mu je doktor pripisao mirovanje ali je on ipak rizikovao.Ispričao nam je finu storiju i njegov kontakt sa sevdalinkom. Ratne godine je utekao pred četnicima te se našao u Gelzerkirchenu igrom slučajeva došao je na \'\'muziku\'\' u kafani od preko 2000 mjesta gazde sandžaklije i sedmorice sinova.
čifutsko zavijanje što su donjeli sa sobom prje neg su postaliizMetbegoviči
nego gdje cete vi na dernek za bajram?
onaj bajtal što je glavni advokat njegovog veličanstva s e m i r a od visokog? mogu mislit da nam i u \"monografiji\" nabija na nos kako su još f a r a o n i t a n d r k a l i sevdalinke
Naprosto, više ne znaš ko šta radi u ovoj zemlji. Ovaj nesretni Bajtal, i njegova \"muza\" iz trgovinske komore, najlošija ambasadorica BiH, otkako postoji naša kvazi-diplomacija, su definitivno dva najživopisnija lika, post-moderne bh. tragi-komedije. Dotični se predstavlja kao - građanin svijeta. To mu piše na vizit kartici. Piše o piramidama, filozofiji, punjenim paprikama i eto, sada, objavljuje antologiju sevdaha. Dotična prehlađena gospođica, ta njegova muza, iz nekog sela kod Ilijaša, ambasadorica perverznog Harisa Silajdžića, je pored piramida u Visokom, apsolvirala, tog starkelju Bajtala, kojega je o trošku poreznih obveznika, za cijele četiri godine mandata, pojila i hranila u Oslu. Ukratko, teško nama, a teško i njima. Brrrrrr.
A sto nije posvecena mom doktoru Himzi?