Četvrti po redu
72

U Sarajevu otvoren Festival ulične umjetnosti

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Na platou Narodnog pozorišta Sarajevo nastupom violiniste Irhada Baručije sinoć je počeo četvrti Festival ulične umjetnosti Sarajevo.

Nakon Baručije posjetiocima se kratkim, ali inspirativnim riječima obatio direktor FUU-a Aleš Kurt, nakon čega je uslijedio rap nastup umjetnika STOPOSTO i Black Beriz koji su ubrzo digli atmosferu i

Današnji festivaski program predviđen u kompleksu zgrade Papagajka se preusmjerava na dvorište Osnovne Škole Musa Ćazim Ćatić, te program počinje u 18 sati sa projekcijom filmova Studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, saopćili su organizatori.

Ovogodišnji slogan i inspiracija festivalskih aktivnosti „I love my life“ motiviralo je studente Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu da pripreme izložbu za sve posjetioce dvorišta škole.

Istog dana, u 19 sati ispred Gradske tržnice posjetioci imaju priliku čuti izvedbe članova Kamernog sinfonijskig orkestra Zenice.

U Velikom parku u danas i sutra u periodu od 10 do 20 sati biti će otvoren tradicionalni Art Market na kom iz godine u godinu predstavljamo uratke domaćih dizajnera.

Na ovogodišnjem Art marketu možete posjetiti štandove: Eye Contact Eye (nakit), TANKA (odjeća), Martad (nakit), Make Me (nakit), Ziggy T-Shirts & Džindžuve, Saša Džino - horor proza i tri naslova: Mrtvačke mrlje, Srce od plastike i Šejtanov groben, Sanjin Mašić - knjige crteža, karikature, Da Valja handmade magnetics i Amira Midić digitalne ilustracije, čestitke i art printovi.