Kultura
0

U OKC Abrašević projekcija njemačkog filma "Saša"

FENA
U sklopu ciklusa filmova "Sex, Pop and Politics", u organizaciji Sarajevskog otvorenog centra i Fondacije Heinrich Böll, u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci bit će prikazan njemački igrani film "Saša", reditelja Dennisa Todorovića.

Film će u Mostaru biti prikazan u srijedu, 15. juna, u Omladinskom kulturnom centru Abrašević, s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan, saopćeno je iz Abraševića.

Priča Saše Petrovića, mladog talentovanog pijaniste iz Kelna, porijeklom iz Crne Gore, istražuje sudar kultura i generacijski jaz. Zbog upornog navaljivanja njegove majke, Saša se priprema za upis na konzervatorij. Sašina najbolja prijateljica, nadarena violinistica Jiao osjeća mnogo više od prijateljstva prema njemu. Nadajući se da će joj Saša izjaviti ljubav, Jiao biva šokirana kada joj on prizna da je gay.

Delikatnim opisivanjem krhkih emocija mladih protagonista i kritički promatrajući roditelje koji se ostvaruju kroz svoju djecu, film Saša je priča o identitetu i ambicijama. Izvrsna doza humora provlači se kroz ovu lukavo konstruiranu dramu odrastanja.