Jedanaesta večer
23

U Mostaru večeras izvedbom "Hiljadarke" završavaju 34. Dani teatra mladih

L. K.
Večeras će na Memorijalnoj sceni 2532 u 20:30 sati biti izvedena osma repriza predstave "Hiljadarka", te će Mostarski teatar mladih na ovaj način zatvoriti 34. izdanje Dana teatra mladih.

Predstava "Hiljadarka" nastala je po mikrodramam autora Jeana-Noela Fenvvicka, Francisa Hustera, Cristophe Huysman, Bernarda da Coste. Poletna, provokativna predstava o nama danas i ovdje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a garantuje dobru zabavu i smijeh do suza.

Večerašnjom izvedbom eMTeeM službeno završava sezonu 2019/2020, što ne znači da se u narednom periodu neće igrati predstave. Ovo je samo završetak redovnog igranja predstava, jer već naredne sedmice predstoje gostovanja u Banja Luci i Bugojnu, te igranje na matičnoj sceni, navodi se u saopćenju mostarskog pozorišta.

Režiju predstave potpisuje Sead Đulić, a u njoj igraju Nudžejma Kezo, Irma Lipovac, Sarah Tiro, Miran Bečević, Adis Sandžaktar, Faris Količić, Haris Pašić, Kemo Krpo, Tarik Begović i Anes Mušić.

Nakon večerašnje izvedbe "Hiljadarke" sumirat će se mišljenja publike i sutra objaviti kojoj od predstava pripada eMTeeM-ova maska.