Mostarski teatar mladih
670

U Mostaru odigrana nagrađivana predstava, u publici bila samo jedna osoba

G. Š.
Mostarski teatar mladih (Foto: Facebook)
Mostarski teatar mladih (Foto: Facebook)
U Mostarskom teatru mladih odigrana je nagrađivana predstava "Presuda: Tiha likvidacija", koja je bila besplatna za sve građane, a u publici se pojavila samo jedna osoba. Ali, predstava je ipak izvedena, kao da je bilo puno gledalište.

"Pozorišna etika davno nas je naučila da ne brojimo gledaoce, igramo i za jednog kao i za sto. Svaki pojedinac koji je došao, pa taman bio sam, zavrjeđuje naše poštovanje, jer je došao", naveli su iz MTM-a u objavi na Facebooku, te naglasili kao je za njih bilo "puno gledalište".

U komentarima im se javila i gledateljica koja je sama u publici odgledala predstavu, navodeći kako je uživala.

"Nadam se da nikada više neće govoriti samo jednoj osobi, a ja iako sam uživala kroz smijeh i suze vas pozivam da dođete na besplatnu predstavu i čujete iz prve ruke priče ovog Čovjeka. Jer zaista vrijedi", napisala je ona.

Predstava "Presuda: Tiha likvidacija" je autorski projekat Seada Đulića i igrana je širom BiH, ali i u Hrvatskoj, te Srbiji. Izveden je na više uglednih festivala, te dobio nekoliko nagrada.

Podsjetimo da je nedavno Turistička zajednica grada Dubrovnika otkazala gostovanje u Mostaru, gdje se trebalo održati predstavljanje Dubrovačkog zimskog festivala, a razlog tome bio je, kako su naveli, "nedostatak interesa".