Finansijski problemi
95

Mostarski teatar mladih '74 večeras igra donatorsku predstavu kako bi platili kiriju

L. R.
Mostarski teatar mladih '74
Mostarski teatar mladih '74
Mostarski teatar mladih '74 večeras igraju donatorsku predstavu odnosno 257. reprizu autorskog projekta Seada Đulića pod nazivom "Presuda: Tiha likvidacija", a od prodaje ulaznica planiraju platiti kiriju.

Mostarski teatar mladih ponovo je u ozbiljnim problemima. Trinaestu godinu radi bez bilo kakvih budžetskih sredstava i drugih oblika pomoći. Uz to plaća i kiriju za prostor u kojem radi.

"Nije nimalo lako obezbijediti pokriće svih troškova neophodnih za opstanak umjetničkim i pedagoškim radom. Nastojeći opstati kontinuirano organizujemo različite akcije kako bi nastavili svoju misiju", oglasili su se iz Mostarskog teatra mladih.

Mostarski teatar mladih '74
Mostarski teatar mladih '74

"Nalazimo se u pedesetoj sezoni, a prijeti nam gubitak dvorane, jer nismo u mogućnosti redovno plaćati troškove kirije. Nastojeći to ublažiti organiziramo seriju donatorskih izvedbi naših predstava", objasnili su.

U to ime pozivaju sve one koji su u prilici i žele im pomoći da dođu na večerašnju predstavu, koja će se održati u prostorijama Memorijalne scene 2532 s početkom u 20 sati.

Navode da je ova donatorska izvedba mnogo više od igranja predstave. Platite ulaznicu koliko želite, a oni će u predstavi objasniti zašto su došli u ovakvu situaciju.