Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
M. S Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?
Sve ce u glavnom biti u redu..to moja Mama kaze, i ona je uvijek u pravu ;))
M. Selimovic: Sve čemer, sirotinja, glad, nesreće... A zašto je tako? Ne znam. Možda zato što smo po prirodi zli, što nas je bog obilježio. Ili što nas nesreće neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da ćemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas. Zar je onda čuda što se uvijamo, krijemo, lažemo, mislimo samo na današnji dan i samo na sebe, svoju sreću vidimo u tuđoj nesreći. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni.
Joj režem vene kad čitam Avdu, sječajući ga se kako je taj lik mogao popiti....
Ko bi reko cuda da se dese
jbt,pa ko jos cita romane...gdje je strucna literatura,beograd pun,u bosni nigdje..
lijepo, smorili su me oni djoletovi citati. ''sve prave su ljubavi tuzne'' a ona vjestica teska, i ono kao ''I suddenly felt nothing'' a ne zna se predstaviti na engleskom. lijepo sto se edukuju.
Lelo, udaj se za mene :))
Iako čitam dosta knjiga ( u prosjeku barem jednu knjigu sedmično), naša književnost me nikada nije nešto puno privlačila. Skoro uvijek je to isti period, slični protagonisti i identična poruka. Strani autori nude mnogo više varijacija, bilo da je riječ o fikciji ili ne.
Aj neseri majke ti i ufati se lopate i suti
ja imam samo one imitacije knjiga za regala... zakon...
hahah i trebas biti zabrinut.
sta imas od knjiga??.. mores samo dioptriu fasovat i postat impotentan ko oni fakultetlije.. fala bogu ja u zivotu nisam knjige procito i nista mi nefali..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I u Borovnici vole mladi da citaju knjige, pa se o tome ne pise, zato sto nije poznato mjesto :(
ako treba pročitati nešto uzbudljivo i zanimljivo tu je literortica.
literotica *
u Mostaru, ili?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
M. S Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako mogu izlječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć... Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće.
Neobičan mladić. Biće divan čovjek ako ne uspije u onome što želi, strašan ako uspije. Bio bi ponosan na svoju čistu misao i poslije, kad bi već odavno bila uprljana. Sad je protiv nasilja, zavešće ga u ime slobode. Sad je za slobodu, ugušiće je u ime vlasti. Boriće se surovo za svoje uvjerenje, smatrajući da je plemenito, ne znajući da je postalo neljudsko. Biće najljući neprijatelj protiv sebe bivšeg, i čuvaće, kao hamajliju, ogrubjelu sliku svoga nekadašnjeg zanosa. A ako ne uspije, kao i toliki drugi, ako mu sadašnji bivši zanesenjaci presijeku put, njegovo stradanje će učiniti više nego pobjeda.
a santica nista?
sta su piratski nosaci zvuka ?
a 50 nijansi crnjaka ?
Pa to smo procitali prosle godine.
uce nas da je to bezvremenski bestseller !
PRIKAŽI ODGOVORE (2)