Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospodski čin ? Osvojiti ,zarobiti pa pustiti na slobudu...Jebem vas i tog gospodina..
Sultan Mehmed Osvajač...znači što je god mog'o on je protjerao, porobio, silovao, zaklao, nabio na kolac, smrskao lobanju, razapeo itd....i sad jednom takvom idiotu neko napiše zamisli pjesmu. Iz maloprije pomenutog možemo izvuči samo jedan zaključak - ne zna se ko je veći idiot, ili Meha ili ovo dvoje što je za njega sklepalo taj songić.
Procitaj stagod, prosiri vidike nemoj slusati samo rekla kazala, bit ce ti ljepse.
Kakvi su to talovi bili tog doba, ili ga je ovaj zavolio bili gejevi obojica.
Fatih Sultan Mehmed jedan od jačih vladara u historiji. Osvajanje Istanbula je bilo jedan od najvećih događaja u historiji. Zapad se nikad nije pomirio s tim gubitkom.
Svaka čast paru
Po ovom je rijeka Drina dobila ime. Kada su dolazili u Bosnu , prelazeci Drinu na splavovima u Ustikolini, sultanov konj zavrsi u vodi. Gledajuci kako se konj jedva nosi sa vodom,sultan Mehmed primjeti: " Vu su darin" (na turskom - 'Ova voda je duboka'. Tako je nasa rijeka, kazu, od turskog 'darin' postala Drina.
Kako god, totalne se drugacije zove. Drina i Darin.. Znaci, naše ime, nepotrebni Turci da daju ime. Postojala je rijeka i prije Turaka.
Ja moram nešto reči ili ću puknuti: prije pola sata pruži mi ruku i čestita bajram komšija koji ne govori sa mojom familijom još od 1998. kad je pokušao da proda svoju kuću i pola moje bašte.Evo sad svi ljuti na mene u familiji. Čovjek mi fino priđe i pruži ruku.Šta sam trebala??? A inače me baš briga za Mehmeda Osvajača.Imam ja i svojih problema.
pa sto onda gubis vrijeme ovde komentarisuci mehmede fatiha?
Ne seri.