Kultura
472

Tri muzičke dive u Zenici: Koncert obilježili stari hitovi, sjećanja na Kemu i dugotrajni aplauzi

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Tri dive u sastavu Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Gabi Novak sinoć su svojim nastupom u sklopu XIV Festivala bh. drame impresionirale sve Zeničane i Zeničanke koji su veliku salu BNP-a ispunili do posljednjeg mjesta.

Koncert pred zeničkom publikom otvorila je Radojka Šverko pjesmom "Kuda plovi ovaj brod", a posjetitelji su svaku njenu izvedbu ispratili velikim aplauzom.

"Izražavam veliku radost što sam sa vama ovdje. Borim se sa emocijama, ali vjerujem da ću ih nekako potisnuti kroz tekstove pjesama koje sam za vas odabrala", istakla je Šverko u svome obraćanju publici, a potom su uslijedile izvedbe pjesama "Život moj", "Lanterna", "Ostavljaš me samu", "Meni je ljubav sve na svijetu bila" i brojne druge koje su uz sebe nosile i priče životnih događaja.

Velikim aplauzom na sceni BNP-a dočekana je i Gabi Novak koja je zajedno sa Šverko otpjevala pjesmu "Za mene je sreća", a na njenom repertoaru se našla i pjesma "Pamtim samo sretne dane" koju je posvetila Kemalu Montenu koji ju je napisao zajedno sa Arsenom Dedićem.

Posljednja diva koja je nastupala pred zeničkom publikom bila je Tereza Kesovija koja je istakla kako se u svakom aplauzu osjetila želja publike za dobrom muzikom, te se zahvalila zeničkom producentu Tomislavu Kašljeviću koji im je omogućio nastup u Zenici. Posjetitelji u BNP-u pjevali su uglas sa Kesovijom koja je uz kratke životne crtice mamila simpatije prisutnih.

Duh Kemala Montena večeras je živio i u nastupu Kesovije koja je pjesmu "Moja posljednja i prva ljubav" posvetila upravo njemu. Kesovija je za navedenu pjesmu dobila 1. nagradu publike, nagradu za najbolju interpretaciju, ali i nagradu za pjevačicu godine Jugoslavije.

Tri muzičke dive večeras će nastupati u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.