Kultura
12

"Striper" na sceni Magacin Kabarea

Klix.ba
Magacin Kabare najavljuje još jednu premijeru 17. oktobra kada će na sceni u caffe clubu Gogo biti izveden novi one man show Filipa Andronika "Striper".

U trećoj sezoni Late Nite programa, Magacin Kabare nakon premijere Tantijeme, ovog četvrtka 17. oktobra predstavlja još jednu novu predstavu na repertoaru. "Striper" u kojem Filip Andronik, u režiji Nevena Samardžića je priča o seksualnim avanturama i iskustvima sasvim običnog muškarca koji živi i radi i pokušava naći djevojku u Bosni i Hercegovini.

U predstavi koja je već trideset godina u nastajanju, sve što Filip priča je istina, osim izmišljenih dijelova. Priča o seksu svima je draga, a onim koji ga upražnjavaju još je i draža što ovu predstavu čini još privlačnijom publici.

Osim premijere, ovog petka počinje "Šeret" i to prvi krug takmičenja za najboljeg stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine. Takmičenje će se odvijati svakog petka u caffe clubu Gogo, te nakon četiri kruga nastupa po tri takmičara prolaze dalje do finala i titlue ŠERET koju će ponijeti pobjednik takmičenja. Ovo je prvo takmičenje ovog tipa u Bosni i Hercegovini koje će se po prvi put prenositi uživo putem video streama na portalu Klix.ba

A subotnji Late Nite Show donosi nam mjuzikl Jedinac, koji se već proslavio na repertoaru Magacin Kabarea u prethodnoj sezoni. Osim priče o nasljedstvu koju pričaju Zana Marjanović, Moamer Kasumović i Aldin Tucić kroz likove iz jedne stare čaršijske porodice, ova predstava je ostala dobro upamćena i po pjesmama koje su se odmah počele pjevušiti, a neke od njih su dobile i svoje video spotove.