Kultura
0

Spoj filma i svijeta telekomunikacija

FENA
HT Eronet je već petu godinu zaredom generalni sponzor Sarajevo film festivala (SFF) koji zauzima bitno mjesto na kulturnom kalendaru Evrope i uživa status prestižnog kulturnog događaja i festivala u regiji.

Predstavnici ove kompanije na konferenciji za novinare u Sarajevu predstavili su HT Eronet program događanja, te usluge i proizvode kreirane za festivalske dane.

Direktorica za marketing i prodaju HT Eroneta Željka Senjak kazala je da ova kompanija nastoji svojim korisnicima omogućiti svojevrstan privilegovan tretman tokom SFF-a. Usluga SMS rezervacija ide već nekoliko godina, produženo je radno vrijeme prodajnog centra u Sarajevu, a korisnici se nagrađuju u svakom aspektu ovog velikog sponzorstva.

Bitno je istaći da i ove godine HT Eronet kompletan prihod od usluge SMS rezervacija ulaznica za filmske projekcije na SFF-u daruje Dječjem domu "Bjelave" u Sarajevu.

Uz generalno sponzorstvo festivala, HT Eronet je također domaćin filma "Snijeg" redateljice Aide Begić-Zubčević koji 15. augusta otvara festival. Također je sponzor nagrade publike za najbolji film.

Od popratnih programa tu je i Heineken Music Festival u Domu mladih na kojem je HT Eronet jedan od pokrovitelja.