Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno, Šekpirova drama Richard III je historijska drama, ali nije isključeno da bude ujedno i tragedija. (Jan Kot - \"Šekspir, naš savremenik\", Ferguson - \"Suština pozorišta\") Da li ova drama posjeduje tragičke likove, da li je u samoj srži sižea dominacija tragičke sudbine nad porodicom Engleskih vladara? DA, zato je tragedija, i da zato je historijska drama. Nek si ti prešutio svoju glupost prvog komentara, a izgleda da je to samo površina neznanja, sreca pa ne vidimo kad zagrebeš površinu i ne osjetimo zadah gluposti tvoje nutrine.
dobar je Izo al pogan u rakiji
hahahahah Richard III tragedija??? E jesi rakun! :D ....sva sreća pa si anoniman.....dragi moj, Richard III spada u Shakespearova istorijska djela, Othello je tragedija, Hamlet je tragedija, ali Richard III :-O....mora da se šališ!!!!!
\"Shakespeare je pisac dostojan jubileja 90 godina Narodnog pozorišta Sarajevo.\" Da, ali NPS nije dostojno Shakespeara.
e jesi mi ga ti upucen...Richard III je jedna od najboljih tragedija Šekspira gdje je najcistije prikazan Šekspirov slavni Veliki Mehanizam. A Richard III najkrvolocnjiji vladar engleske.
Prvi put citam tekstove na ovom portalu i vidim da ima stosta netacno! Pa zar nije direktor Ermin Sijamija!? RAzumijem da se pogrijesi u jedno slovo ali totalno promijeniti prezime koje nije ni slicno...
dobro je ovo
*Richard III
U naslovu stoji Richard II, a u textu Richard III LOL!!! :D.....no ipak se radi o Richard-u II, jer je Richard II najveća zloća Britanske istorije....ali naravno da će se desiti ovakav lapsus kada \'neko\' nije upućen...ccc!
cuga li ričard?