Kultura
0

SFF predstavio program "Kafa sa..."

FENA
Kao poseban događaj ove godine na novom festivalskom trgu Avangard, 13. SFF predstavio je program "Kafa sa...". Svaki dan u terminu od 15 sati gosti i posjetitelji SFF-a imat će priliku da prate otvorene intervjue s nekim od najuglednijih gostiju Festivala, u samom srcu festivalskih dešavanja.

U nedjelju, gosti programa bili su režiser i producent izuzetnog filma „Irina Palm“, Sam Garbarski i Sebastien Delloye, dan nakon projekcije ovog filma na Otvorenom kinu Heineken.

U ponedjeljak će gosti programa biti režiser i producent filma "Control" Anton Corbijn i Orian Williams, filma koji je posvećen kultnom lideru britanskog benda "Joy Divison", pokojnom Ianu Curtisu.

U utorak, gost programa je predsjednik Žirija za najbolji igrani film i dobitnik Oscara Jeremy Irons, a u srijedu stiže Harmony Norine koji je stekao skoro kultni status filmovima "Gummo" i "Julien Donkey-Boy", i koji na 13. SFF-u predstavlja svoj najnoviji film "Mister Lonely".

U četvrtak je gost programa "Kafa sa..." režiser "Hotel Ruande" Terry George, a u subotu će zainteresirani za diskusiju imati priliku razgovarati s Fatihom Akinom, koji će imati gala premijeru svog novog filma "The edge of heaven".

Akin, njemački režiser turskog porijekla, danas spada među najsvježije i najinovativnije snage evropskog filma.