Kultura
0

Sedra Sevdah Fest: Prelijepa noć uz Mariju Šestić i DrAmmarProject

Klix.ba
Treću noć 1. Sedra Sevdah Festivala krajiškoj publici po prvi put su se predstavili momci iz DrAmmarProjecta zajedno sa Marijom Šestić.

Publika je uživala uz pjesme poput "Zajdi, zajdi", "Sjećaš li se djevo bajna", "Moj behare", "Razbolje se šimšir list" i mnoge druge. Publika je petominutnim aplauzom vratila izvođače na bis koji su još odsvirali pjesmu "Da sam ptica".

"Nakon tri festivalske noći, mogu da kažem da smo napravili jednu dobru priču,napravili smo nešto što realno ni mi svi zajedno nismo očekivali, imali smo velike želje i nadanja, ali da ćemo pobuditi ovoliki interes krajišnika koji su pokazali da itekako znaju uživati u ovoj vrsti muzike, koja je uistinu jedan kulturni izražaj i oblik koji sam po sebi nosi onu istinsku tradiciju BiH i svega onog naljepšeg što imamo, to nas je sviju iznenadilo", rekao je nakon sinoćnjeg koncerta predsjednika Organizacionog odbora festivala dr. Sci. Šefik Smlatić.

Organizacioni odbor također najavljuje da se već radi na pripremama slijedećeg Sedra Sevdah Festivala koji će slijedeće godine trajati sedam dana.