Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moja Modrica za vas i jeste vrhunac kulture i umjetnosti Seka, Indira, Peka i naravno Džej . Pa takvima vjerovatno i ne trebaju ovakve institucije, dobro je da ovdje ima i nešto profinjenijih ukusa čiji kulturni život ne zadovoljava šund zvani turbo folk. Pa valjda zbog takvih i ove institucije treba podržati.
tako i treba kad pustimo da haris pašović i ostali, koji se sami hvale kako 15 godina ne uđu u galeriju, zatvaraju tu istu galeriju i pišu protiv nje, dok se istovremeno sami ubacuju na budžetsku s.i.s.u. galeriju nisu uspjeli uništiti srbi tokom četiri godine granatiranja - oštetili je, pa je švicarci restaurirali - ali je zato g. pašović uspio da je definitivno zatvori. a to se, draga djeco, kao i zatvaranje muzeja i kinoteke, zove KULTUROCID - možemo mi pričati šta hoćemo o tradiciji i hiljadugodišnjem kontinuitetu bh, ovim dokazujemo da nas zaboli za identitet i za bh. sretno vam, ali ja bih, da mogu, otišao među bantu crnce, oni bar čuvaju svoje stare običaje i institucije, na kom god nivou bili. ovdje se ljudi drže kulture samo kad treba skupiti političke poene ili u svrhu prepucavanja. sramota
Možda će zvučati izlizano, ali zna se kome je jedino u interesu da nestane sve što ima prefiks \"državno\"... Onima koji i u ovakvoj besparici osnivaju akademije nauka etničkog predznaka. Baš njih briga, što se Zemaljski muzej urušava, kad oni imaju \"stariju i ljepšu\" akademiju nauka i umjetnosti RS/HZHB.
Ukinu li se te institucije, vecina povijesnih primjeraka osobito o Bosni u srednjem vijeku, pa nadalje ce nestati. Zbog toga cemo pitati Hrvatsku i Srbiju, sta se desavalo u srednjovjekovnoj Bosni, naravno njihov 1. odgovor, Bosna nije ni postojala. 2. odgovor, ma to su srbi/hrvati (ovisno tko odgovara). Oni imaju povijesne dokumente, a na sto cemo se mi pozivati kad nasi nestanu. Mozes izmisljati i lupati, ali crno na bijelo ne mozes pokazati.
ako smo kod rezanja troskova, najveci trosak nam donosi ona zgrada sto je zovete parlament (zajednicke institucije) ... valja ono ugrijati i osvijetliti, a NISTA nam nikada dobro nije donijela sem dugova. Ove ustanove bar necem sluze, a cemu vi sluzite ??
Stvarno bi trebalo konačno riješiti situaciju ovih 7 institucija. Jer bez ovih institucija, nema ni kulture, ni prošlosti, pa ako želite ni budućnosti. Nadam se da će što veći broj naših sugrađana podržati ove institucije, ako ničim onda barem svojim komentarom.
kleptokrate se konacno izborise za integracije bh federacije u srednji vijek... perspektive bh kulture i nauke kroz minder filozofiju mahale
Da ih hoce vala vise zatvoriti samo da ne slusam kuknjavu vise.