Kultura
58

Sarajevska filharmonija za građane izvodi kompozicije kultnih filmskih hitova

Klix.ba
Koncert Sarajevske filharmonije će biti održan u subotu, 5. septembra, na platou KSC Skenderija, s početkom u 20:30 sati.

U subotu navečer, plato sarajevske Skenderije će postati velika filmska pozornica gdje će posjetioci moći uživati u koncertu Sarajevske filharmonije, koja će izvoditi kompozicije najvećih svjetskih filmskih hitova.

"My Fair Lady", "Star Wars", "Kum", "Nemoguća misija", "Pirati s Kariba", "Indiana Jones"… samo su neke od kompozicija koje će izvesti Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom direktorice Sarajevske filharmonije, Samre Gulamović.

"Ima li ljepšeg načina da se ljeto privede kraju od prisustva koncertu klasične muzike pod zvijezdama? Naš zadatak je probuditi pozitivne emocije u svakom posjetiocu, te upaliti plamen neće biti ugašen odmah nakon koncerta i uvjerena sam da ćemo u tom naumu i uspjeti", rekla je Samra Gulamović.

Ovaj muzički spektakl poklon je Hotela "Courtyard by Marriott" i "Residence Inn by Marriott" stanovnicima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

"Marriott je već odavno brand koji je povezan s prefinjenošću, kvalitetom, elegancijom i sofisticiranošću tako da njihova odluka da gradu pokloni jedan ovakav koncert je prirodna i očekivana", kazala je Gulamović.

Prema njenim riječima, Sarajevska filharmonija ima za cilj da klasičnu muziku učini dostupnu i poželjnu svima, te dodaje da je najbolji način za tako nešto organizacija koncerata na otvorenom, koji zbog svoje opuštene i neformalne atmosfere spadaju u najposjećenije koncerte ovakve vrste.

Na pitanje što Sarajlijama može obećati na dan koncerta, Gulamović dodaje da će koncertni program sačinjavati muzičke numere iz filmskih klasika koje su svima prepoznatljive, te koje kod sviju bude određene emocije. Koncert će biti održan u subotu, 5. septembra, na platou KSC Skenderija, s početkom u 20:30 sati.

U slučaju kiše koncert biti održan u dvorani "Mirza Delibašić".