Kultura
7

Sarajevo Drum Orchestra u Zenici promovirao Festival drame

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Glavnim ulicama Zenice danas su odzvanjali zvukovi Drum Orchestre iz Sarajeva, a sve u cilju promocije XII festivala bh. drame Zenica 2013.

Drum Orchestra iz Sarajeva danas je svojim perfromansom kroz ulice Zenice promovisao XII festival bh. drame koji je počeo 8. marta baletnom predstavom "Mare Nostrum".

Mali karneval Sarajevo Drum Orchestre, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Dječije omladinske i lutkarske scene, izazvao je veliku pažnju kod građana Zenice koji su se šetali Trgom Alije Izetbegovića i drugim ulicama kroz koje je su učesnici karnevala prošli.

Prema riječima portparola Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Dine Delića, cilj je bio da se Zeničani na jedan zanimljiv i atraktivan način upoznaju sa festivalom i njegovim programom.

Festival se tradicionalno održava od 8. do 20. maja, a ove godine bit će predstavljeno 13 predstava, koje će izvoditi glumci pozorišta iz Austrije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Večeras će u takmičarskom programu biti izvedena predstava "Bio je lijep i sunčan dan" Sarajevskog ratnog teatra u režiji Tanje Miletić-Oručević.