Promocija najznačajnijih djela
0
Sajam knjige otvorio vrata ljubiteljima dobrog štiva
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napredujemo.....eno i drotovi poceli citati
ja bih rado otisao i kupio par knjiga al nemam para
@@KUKU-i-JAO Pa i nije baš tako dobar izbor knjiga iz Srbije jer su to na svim štandovima manje-više iste knjige. A iste te knjige su i na štandovima bh. izdavača. Što se cijena tiče, više i nisu tako niske. Ovo je bh. sajam knjige i normalno bi bilo da je domaća knjiga prisutnija, uočljivija, a ne da se izgubi u moru bofl robe. Recimo, pokušajte naći 10 knjiga koje je ove godine podržala federalna fondacija za izdavaštvo, a odštampane su i nalaze se na sajmu. Vjerujte mi, doboro ćete se pomučiti. Kratka edukacija - kritika ne nastaje iz mržnje ili bilo koje druge emocije, pa ni ljubavi, nego prije svega iz informiranosti. I naravno da su srbijanski izdavači krivi jer ih ovdje praktično nema - ovdje su srbijanski trgovci, Šahinpašićevi pajdaši. A njihova logika je daj dobar štand pajdi iz Srbije, a ko .ebe domaće izdavače.
Ja danas bila na sajmu ....ulaz platila 1KM...i bilo mi je super.Tacno je da ima svakakvih izdavaca a najmanje nasih i zato sam naravno kupile knjige kod nasih kakvi god da su .Ni posjeta nije bila losa ...cak je bilo i malo guzve .....
do kada traje sajam? koje je radno vrijeme?
Kakav grad takav i sajam - nikakav. Da je većina izlagača iz Srbije, to je tačno, kao što je tačno i da imaju dobar izbor i povoljne cijene. I još, po tebi, oni ispadoše krivi za (ne)kvalitet sajma. Ili te .ebe logika, ili mržnja!?
Obišao sam danas sajam (za mene je to ipak vašar) i utisci su zabrinjavajući. Srbijanska knjiga, tj. ekavica je svugdje i čini 80 posto ponude. Nisam ja gadljiv na dobru knjigu makar i ćirilicom bila štampana, ali što je previše - previše je. Hrvatski izdavači tek u naznakama, tj. tu je praktično samo Algoritam i donekle Ljevak. A bh. izdavači - e to skoro da ne postoji. Da nije Dobre knjige, koja donosi najsvježiju bh. produkciju i ponovo je negdje u ćošku (ne da Taib da se Srbima kvari posao!), ne znam šta bi se novo imalo vidjeti. O napuhanom Buybooku, \"nejestivim\" VBZ i Mladinskoj knjizi stvarno se nema šta reći - oni trguju papirom i grafičkom bojom na njemu uobličenim u formu knjige. I jeza zvana Svjetlost - taj nekadašnji div bukvalno nema naslov a da nije iz prošlog milenija. Drugu dvoranu su mogli komotno ukinuti - knjiga nema ni za prvu. Sve u svemu, loše! I 2 KM jeste previše za ulaz na ovakav vašar. Izgleda da je Taib odlučio da zaradi i bez prodaje knjige.
@KNJIGA Madacki je bibliotekar koliko sam to i ja, a ja nisam bibliotekar. On samo voli PRIČATI O BIBLIOTEKAMA. U pitanju je nagrada (makar i u vidu stipendije), a dodijelilo je tijelo čiji je Madacki član. Ako to nije sam sebi, onda ne znam šta je. Inače, njegova najnaprednija ideja je da u biblioteke treba smjestiti kafiće...
Ulaz je poskupio, 2KM za odrasle a 1KM za djecu.. Previse da bih isla vise puta u toku sajma, kao prethodnih godina... Naravno, tu najvise gube izlagaci, jer ce sigurno posjecenost biti manja..
Koja je to izdavacka kuca? Nazalost, zivim vani, pa ne mogu posjetiti sajam. Mozda se moze naruciti preko neta. Giddens za 5 KM je \"dzaba\" zaista... :))) @KUKU-i-JAO Sorry, fulih komentatora... :D
Koja je to izdavacka kuca? Nazalost, zivim vani, pa ne mogu posjetiti sajam. Mozda se moze naruciti preko neta. Giddens za 5 KM je \"dzaba\" zaista... :)))
koliko je ulaz?
kupio sam sociologiju Anthony Giddensa od 1000 stranica, peto dopunjeno izdanje za 5 KM pa ti sad vidi.
@ mastermind - druže, gdje si kupio te knjiga i kakve su? Nemoj samo reći da su Reč i Misao ili neki šund! Ja planiram sutra ili prekosutra navratiti! @ KUKU-i-JAO - nije nagrada nego stipendija, a može ju dobiti svako čiji se rad i zalaganje može prepoznati u bibliotečkoj praksi! Čak i da ju je Madacki sam sebi dodijelio (a nije!) ne bi pogriješio - čovjek radi i trudi se bibliotekarstvo dovesi na bolje mjesto u ovom društvu!
pa da se malo odmaknete od ovih monitora i prestanete kritikovati sve živo prije nego što vidite i iskusite bilo šta znali bi da su sajamske cijene knjiga. ja sam danas bio na sajmu i kupio sam 5 super knjiga za 13KM a nije mi bilo mrsko hodati dva sata po sajmu i gledati knjige. odmaknite malo od monitora i prestanite kritikovati sve što se dešava.
sad vjerujem da se bliži Sudnji dan :)
Da li ovo Madacki dade sam sebi nagradu. Tako je to kad čovjek ima previsoko mišljenje o samom sebi. A ostali su svakako NIKO I NIŠTA.