Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo Gemina. Stvarno se slazem s tobom.
Snobovski festival? Sta je tebi? Sta je snobovski u tome da ljudi za promjenu uzivaju i odlaze u kino.Da je snobovski,onaj VIP prostor bi bio pun,a obicno nije.Znas koji je dio pun? Onaj u kome sjede normalni ljudi,koji nisu ni S od snobova,valjda ti to nesto govore. SFF je osvjezavajuci dogadaj,vec danas grad ce biti pust,bez iakvih sadrazaja,a ovih proteklih 10 dana ,grad je bio pun,ziv odisao nekom prijatnom atmosferom. Ne kontam sto se svi petljaju u tu organizaciju,samo izmisljate neke gluposti. A stvar je sasvim jednostavna ,odes u kino ,kupis kokice,sjedis pod otvorenim nebom,uzivas i bude ti fino.
das guze dobijes akreditaciju
PUN MI JE K.... OVE DJECURLIJE STO SU IM BABE NABAVILE SFF AKREDITACIJE SA KOJIMA SE VRTE PO GRADU I GLUME INTELEKTUALCE I KULTURNJAKE. DOSTA VISE O TOM SNOBOVSKOM FESTIVALU.
Ovim seljacinama sto pricaju protiv FFest.ocito nije mjesto u ovom gradu a i vjerojatno je da nisu za ovaj grad i ovo malo drzave.Kakav god bio FF.za nas je dobar.Organizatori su vjerojatno dali sve od sebe i svaka im cast.Samo tako nastavite i gradite to sto ste zapoceli.Sarajlije su uz vas ...
Pratio sam Berlinale, Cannes, Veneciju, tamo su u centru paznje filmovi, glumci, reziseri. (Da li neko od vas zna ko je direktor jednog od navedenih festivala?!) Ovdje je u centru paznje prije svega Purivatra, lokalna B do C-prominencija, neki gosti, vozni park ASA-Auta, bh-telecom, crveni cilim sa bosanskim motivima, "atmosfera grada", ko fol glamur, sarajevsko gostoprimstvo itd.
Bilo je i mnogo propusta, kako bi bilo, Mr. Purivatra, da i o tome malo progovorite? Festival se nije ni zavrsio, a vec je opet sve naj naj!!
jasta, serojna je doslijedan, to mi se mora priznati :o)))
hahahha,sto me ovaJ SERONJA ODUSHEVI SVAKI PUT SVOJIM NADAHNUTIM POSTOM....znam da ovo nema veze s temom al eto....
Ja se izvinjavam! Malo sam promasio temu. Cuo sam juce da ce Rusija halalit kredit za plin sto smo koristili u ratu. Iso Karadzic u Moskvu i onaj mu obeco.
Nek vi samo serete, to ce vam pomoci u zivotu seljacke budale jedne. Nadam se da ce te ostati u rupi u kojoj ste is sada.
poserem se ja na SFF i na sve one koji su otisli gledati neki film a nisu mu ni ime znali...
sta ovaj Zanimljivo sere.. odjebi ba jel ti krivo sto nesto se pozitivno desava u Sarajevu.. mrs tamo u svoje selo idi muzi krave.. SVAKA CAST ZA SFF GRAD JE PUN RAJE EKSTRA JE SVE SAMO NAPRIJED
ime)Mirsad Purivatra, pruije rata Miro, ucinio je dosta za sebe, pa eto i za druge. Sarajevski filmski festival je nesto bitno u ovom dijelu Evrope i barem smo po tome ponesto prpmijenili od onoga da se sve dobro, zanimljivo i veliko moze dogoditi samo u Zagrebu, Beogradu ili Ljubljani. Ali stare navike nismo. Direkcija festivala (ili Mirsad sam) dovela je u goste dva placena kriticara Polimca i Holoveja. Kao gosti na radnom zadatku oni ispisuju nekakve komantare u Biltenu i naravno uzivaju7 izmedju toga. U istom Biltenu pompezno su ih najavikli. Kao Polimac jedan od najbitnijih filmskih kriticara svoga podneblja i sire... Pamti li ko one godine kada je bratija iz Zagreba, Polimac, Gotovac i bratija uzimala za sprdnju filmadzije iz Sarajeva tokom, prije i poslije Pulskog festivala (tom Gotovac rece ta `seljacka kinematografihja~ a gostujuci Polimac uz najavu premijere filma `Miris dunja` rahmetli Mirze Idrizovica napisa `autor nekih od najgorih filmova u istoriji kinematografije`.... Mirze vise nema, Miro je sada samo Mirsad a Polimac sada o nasim filmovima razmislja valjda drugacije... Jerbo je za to dobro placen... NITKO
kakva je ovo seljacka vijest??? Koga boli kurac za vozni park novinara koji pokrivaju festival?????? Da ne spominjem "goste" koji prate festival koji su izgleda bitiniji od stanovnika ovog grada kojima niko nece pokriti nista kad Festival ne traje. Neka crkne SFF...