Kultura
0

Purivatra: Ispunjena sva očekivanja SFF-a

NINA
Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, ocjenjujući prve dane ovog sarajevskog festivala, kazao je da su 600 gostiju i brojni novinari, koji prate festival, prava mala vojska kojima je bilo neophodno osigurati vozni park.

“To smo osigurali s dvadeset automobila i s tri kombija, a veliku zahvalnost dugujemo Asa Autu. Ukoliko kažemo da smo prošle godine čitav festival radili s deset automobila i dva kombija, onda moramo priznati da je ove godine to puno organiziranije. Svi gosti koji su došli, kao i oni koji su napustili Sarajevo Film Festival, izrazili su svoje zadovoljstvo, kako zbog usluga tako i zbog pruženog gostoprimstva”, istaknuo je Purivatra i dodao da s ovim Sarajevo u potpunosti mora biti zadovoljno.

“Naravno da smo znali da će biti veliki festival, ali moram priznati da su ispunjena sva naša očekivanja. Svaki dan je sve više gostiju, čak i onih koji nisu najavili svoj dolazak. Interes publike je fantastičan, tako da moram biti zadovoljan. Imamo još dva dana pred sobom i nadam se da ćemo uspjeti održati ovakav visok standard te da ćemo i mi i publika uživati do kraja”, naglasio je direktor SFF-a.

Purivatra također smatra da je Sarajevo Film Festival mali pomak u atmosferi grada, a prema sadržaju festivalskog programa, načinu života, ali također i prema onome što SFF nudi gostima i stanovnicima tog grada, naglasio je, Sarajevo može biti jedan od značajnijih velikih evropskih gradova.