TKD Šahinpašić
0

Preko 100 izlagača na 5. Zimskom salonu knjige

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
TKD Šahinpašić i ove godine organizira Zimski salon knjige, peti po redu, koji će trajati od 14. do 25. decembra 2009. godine u prostoru gradske galerije Collegium Artisticum - Centar Skenderija.

Na 1.300 metara kvadratnih izlagačkog prostora, svoju produkciju će na 62 štanda prezentirati više od 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Prethodni Sajam i Zimski salon knjige potvrdili su da je ova manifestacija postala jedna od najvećih kulturnih manifestacija u BiH.

"Organizacija sajmova i sličnih kulturnih manifestacija je postala, iako ekonomski neopravdana, tradicionalna za našu firmu. Do sada smo organizirali ukupno deset Bijenala, suorganizirali sedam Međunarodnih sajmova knjige, te uzeli učešće u organizaciji nekoliko ljetnih prodajnih izložbi i drugih kulturnih manifestacija", poručuju iz Šahinpašića.

Treba napomenuti da su prethodna četiri Zimska salona knjige bili izuzetno posjećeni. Preko 20.000 posjetilaca svake godine posjeti Salon i njegovih više od 60 štandova izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Salon je obilovao i pratećim aktivnostima, brojnim promocijama i drugim kulturnim sadržajima.

Od ovogodišnjih pratećih sadržaja izdvajamo: Obilježavanje jubileja djelovanja Centra André Malraux u BiH velikom izložbom fotografija svjetskih fotografa pod nazivom "Naša priča", Umjetnička galerija BiH od 18. decembra 2009. do 5. januara 2010. godine.

Novi naslov najpoznatije BH autorice Nure Bazdulj-Hubijar "Plavi kombi" izlazi iz štampe za vrijeme Salona knjige, te će biti upriličeno potpisivanje knjige za sve vjerne čitatelje.

Specijalni gost 5. Zimskog salona bit će francuski strip autor i filmski reditelj Enki Bilal sa svojim najznačajnijim djelom, trilogijom "Nikopol".