Kultura
283

Predstavu "Uspavana ljepotica" premijerno izvelo stotinjak balerina iz Zenice i Kaknja

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U sklopu manifestacije Zeničko proljeće u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica večeras su članovi P.U. Osnovna baletna i muzička škola "Ars Centar" Zenica i Baletni studio "Ars Centar" Zenica i Kakanj premijerno izveli predstavu "Uspavana ljepotica".

Večerašnjoj premijeri predstave prisustvovao je veliki broj posjetilaca, a u Plavoj sali BNP-a Zenica tražila se i karta više. U izvedbi predstave "Uspavana ljepotica" učestvovalo je oko stotinjak članova pomenute škole i centra uzrasta od tri do četrnaest godina.

U revijalnom programu prisutne u BNP-u je pozdravila takmičarska plesna ekipa koja je Bosnu i Hercegovinu predstavljala na takmičenjima u Bugarskoj i Rumuniji, kao i Dječiji hor "Ars Centra" kojeg vodi prof. Nina Krehić.

Večerašnja predstava izvedena je u tri čina koje su prisutni nagradili velikim aplauzom. Koreografiju je radila Svetlana Pavlova (Bugarska) i Emina Stojšić (Srbija), a nastavnice baleta su bile Emina Stojšić i Jovana Jovović. Uloge u predstavi su dobili: Alma Nasić, Hamdija Cerić, Elmina M Bandoli, Anđela Dizdar, Aida Delić, Iskra Nadžak, Sajra Spahić, Berina Cogo, Amina Karić, Zerina Mujčić, Nora Sarajlić, Dajra Duraković i mnogi drugi učesnici.

Nakon predstave u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica upriličena je zabava uz piće i tortu kao poklon učesnicima predstave koji su profesionalno odglumili večerašnju predstavu.