U 20 sati
0

Predstava "Call Me God" večeras na sceni SARTR-a

I. S.
Foto: Velija Hasanbegović
Foto: Velija Hasanbegović
Predstava "Call Me God" će večeras s početkom u 20 sati biti izvedena na sceni Sarajevskog ratnog teatra.

Nastala je prema tekste grupe autora: Giana Maria Cerva, Mariusa von Mayenburga, Alberta Ostermaiera, Rafaela, Spregelburda, a u režiji Gianluca Iumienta.

Pet glumaca kroz 50 likova će vam ispričati jednu zastrašujuću priču. Vi ćete kroz različite perspektive svih sudionika postati svjedoci jednog istinitog događaja. Multimedijalna predstava "Call me God" je dinamična, zabavna i natjerat će vas na razmišljanje o društvu u kojem danas živimo.

Nasilje porađa nasilje. Neprihvatanje porađa mržnju. Sve češće i češće ta mržnja stvara monstrume. U kojoj mjeri svako od nas dozvoljava da nametnute vrijednosti postanu rukovodećim? Zašto jedna osoba odabere put nasilja? Ko nas dezinformiše o svemu što se dešava i razlozima zašto?

Šta propagira zapadna, a i bilo koja pop kultura? Gdje je lična sloboda svakog pojedinaca i demokratija u svemu ovome? Da li smo zaista izgubili taj osjećaj za opasnosti? U predstavi igraju Alban Ukaj, Maja Salkić, Jasenko Pašić, Amila Terzimehić i Enes Kozličić. Dramaturgiju potpisuje Nejra Babić, kostimografiju Lejla Hodžić, a scenografiju Armin Ćosić.

Predstava će biti izvedena s titlovima na engleskom jeziku. Rezervacije ulaznica moguće je izvršiti pozivom na 033 664 070, 061 850 745 ili putem maila [email protected].