Ljeto puno okusa
238

Raj na Vilsu za sve generacije: Uskoro počinje Sarajevo Street Food Market

Klix.ba
Sarajevo Street Food Market (Foto: Eldin Đapo)
Sarajevo Street Food Market (Foto: Eldin Đapo)
Gurmani i hedonisti svih generacija neka se pripreme, popularni festival koji slavi sva naša čula i potrebe uskoro ponovo počinje u Sarajevu i spektakularno najavljuje početak ljetnih dešavanja.

Od 13. juna do 14. jula na dobro poznatoj lokaciji – kod bine uz Vilsonovo šetalište i Zemaljski muzej bit će upriličeno ljetno izdanje Sarajevo Street Food Marketa.

Za razliku od zimskog izdanja, u kojem su uživali svi ljubitelji ića, pića i dobre zabave, ljetno izdanje donosi mnoštvo noviteta zbog kojih u ovom periodu i nećete tražiti drugu zabavu u gradu.

Za vrijeme trajanja Food Marketa bit će organizirani i Beers and Burgers Fest, Gin Weekend, tri runde SFM, što će posjetiocima, ali i izlagačima donijeti jedno novo iskustvo za koje vjerujemo da će mnogi željeti ponoviti.

Brine li vas to što se datum održavanja Sarajevo Street Food Marketa poklapa sa Evropskim prvenstvom u nogometu kojeg ste planirali gledati, sa marketa donose dobre vijesti.

Organizatori znaju da dobra meza i piće idu uz navijanje i gledanje najvažnije sporedne stvari na svijetu, pa su odlučili organizirati Euro Fan Zone gdje ćete moći pratiti sve utakmice prvenstva koje se održava u Njemačkoj.

Tako da planirajte - više od 40 izlagača ića i pića ponudit će vam svoje specijalitete, a sigurno ćete upoznati i neku ekipu koja ima mnogo toga zajedničkog kao vi, jer Market bilježi posjete i domaćih i stranih turista.

Neka odbrojavanje počne. Posjetite Vils i ne zaboravite, sadržaj je namijenjen i za velike i male…